Keresés a tartalomban:
Életmód

Fogyasztóvédelmi honlap gyerekeknek

2012. november 13., NFH
Címkék: fogyasztóvédelem online oktatás gyerekek internet NFH
A mai napon elindult a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) új, gyerekeknek szóló interaktív kezdeményezése, az „Okoskosár” honlap. A weboldal indításával a fogyasztóvédelmi hatóság a legfiatalabb rétegek oktatását, játékos módon való tanítását célozta meg, különös tekintettel a 3 és 10 év közötti gyermekekre.
A legfiatalabb réteg fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítésében nagy kihívás, hogy a 3 és 6 év közötti gyermekek olvasni nem tudnak még, így számukra csak játékos megközelítéssel van mód felhívni a figyelmet a legfontosabb tudnivalókra.
 
Ezért ennek a célcsoportnak a honlap olyan tartalmi anyagrészeket tartalmaz, mint lapozható, hangos mesekönyv, online kifesthető színező, Okosbolt – melynek jó és rossz figurái elmondják magukról, hogy miért érdemes velük foglalkozni, vagy miért lehetnek veszélyesek a kisgyermekek számára. A gyermekekhez Pici Lili és FogyaszTóni – az Okoskosár főszereplői szólnak, hogy minél közelebb kerüljenek a látogatók világához.
 
A már olvasni tudó kisiskolások hasznos tanácsokkal, érdekes tényekkel találkozhatnak, változatos játékok keretében ismerkedhetnek meg közelebbről az Okoskosár figuráival, valamint gyermektotó keretében tesztelhetik fogyasztóvédelmi tudásukat, fejleszthetik képességeiket.
 
Mindkét korosztály számára tervez a hatóság pályázatokat, mellyel a kisgyermekek kifejezhetik a fogyasztóvédelem területén saját bölcsességeiket, akár rajzpályázat, akár a későbbiekben meseíró pályázat keretében.
 
A kisgyermekek jellemzően szülői segítséggel és felügyelettel használják az internetet, ezért a felnőttekre is gondolva a honlap olyan anyagokat is tartalmaz, melyeket kisgyermekes szülőként nagy hatékonysággal tudnak hasznosítani a mindennapi életben.
 
Ennek keretében számos kérdés vár a felnőttekre a fogyasztóvédelmi kvízben, de megismerkedhetnek hasznos tanácsokkal az energiával, élelmiszerrel, a Föld készleteivel kapcsolatos takarékoskodás területén, a veszélyes termékek listáját egy kattintással elérhetik, a biztonságos vásárlás, internetezés szabályairól szerezhetnek bővebb ismereteket, vagy akár más szülőkkel oszthatják meg tapasztalataikat, tanácsaikat a „Társalgó” elnevezésű látogatói fórumon keresztül.
 
A honlap címe: www.nfhokoskosar.hu

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez