Keresés a tartalomban:
Hasznos tippek

Ne vásároljunk gyerekjátékot az utcán!

2012. november 16., Kossuth Rádió/Krónika
Címkék: utcai árus karácsonyi ajándék vásárlás fogyasztó üzletlánc NFH
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője azt tanácsolja a fogyasztóknak, hogy gyermekjátékokat és villamossági termékeket ne vásároljanak utcai árusoktól. Ezektől az eladóktól előbb kerülnek elő veszélyes termékek, ráadásul a vevő ritkán kap tőlük fizetési bizonylatot, használati útmutatót, vagy akár jótállási jegyet.
Egy üzletlánc a napokban hívott vissza a boltokból egy olyan bőrkarkötőt, amelynek színezéke az egészségre ártalmas anyagot tartalmazott. Erről egy napilapban feladott hirdetésben tájékoztatták a vásárlókat. A fogyasztóvédők a közelmúltban indítottak egy kifejezetten a bizsukat vizsgáló ellenőrzést, de mint Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője a Krónikának elmondta, kevés problémát találtak.
 
Nemcsak a fogyasztóvédők, a kereskedők is készülnek – mondta a Kossuth Rádiónak Antalffy Gábor, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke. Vállalkozói fórumokat szerveznek, ahová meghívják az ellenőrző hatóságokat. Ők a rendezvényen elmondják, milyen típusú árukat fognak ellenőrizni, illetve mi az, amire az eladóknak különösen oda kell figyelniük.
 
A fogyasztóvédők várhatóan novembertől az év végéig kiemelten ellenőrzik a vásárokat és a karácsonyi termékeket.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez