Keresés a tartalomban:
Életmód

Balatoni strandok - maradtak a tavalyi árak

2012. május 11., nol.hu
Címkék: Balaton fürdő strand Keszthely Siófok szabad strand
Átlagosan 450-500 forintos felnőtt belépőjeggyel érdemes számolnia annak, aki a Balatonnál strandolna. A fizetős strandokat működtető önkormányzatok többsége csak a főszezon előtt dönt arról, hogy változtat-e a tavalyi árakon.
Körülbelül 110 strand működik a Balatonnál - mondta Antal Fülöp, a tóparti fürdőhelyek információs portálja, a Balatontipp.hu szerkesztője. Megjegyezte: azért csak hozzávetőleges a szám, mert nincs hivatalos összesítés a strandokról. Mint mondta, ezeknek a fürdőhelyeknek a nagy többsége ingyenes, ám a szabad strandok tó körüli eloszlása korántsem egyenletes.
 
A déli parton csak Világoson, Siófokon, Lellén és Berényben van fizetős strand, másutt nem kell belépőjegyet venni. Az északi parton azonban épp fordított a helyzet: csupán 10-15 olyan strand akad, ahol nem kell fizetni a mártózásért.
 
. Azokon a településeken, ahol már döntöttek, meglehetősen változatos a kép. Egyebek mellett Szigligeten, Révfülöpön maradtak a 2011-es tarifák, Akaliban viszont 4,4 százalékkal, 470 forintra emelték a felnőttjegy árát, Fűzfő egyik strandján pedig 450 helyett már 500 forintot kell fizetni a belépésért, ami 11 százalékos drágulást jelent.
 
A tó legdrágább fürdőhelyei az idén is Keszthelyen, Siófokon és Balatonfüreden lesznek. Igaz viszont, hogy ezek a strandok nemcsak árukban, hanem szolgáltatásaikban is felső kategóriások, mindhárom városban vannak ennél olcsóbb vagy ingyenes fürdőhelyek is.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez