Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Mégis cigaretta a gyógy-cigaretta

2011. március 23.
Címkék: hamis termék cigaretta gyógy-cigaretta
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nagy mennyiségű cigarettát semmisített meg, melyet egy vállalkozás gyógy-cigarettaként kívánt értékesíteni.
Az ügy két éve kezdődött, amikor pénzügyőrök ellenőriztek egy céget, amely olyan cigarettát kívánt gyógyhatású készítményként forgalmazni, amely nikotint nem tartalmaz. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a gazdálkodó nem rendelkezik a termékre vonatkozóan az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyével, így az árult termék nem gyógyszernek minősül, hanem hétköznapi értelemben vett cigarettának, azaz jövedéki terméknek.
 
Mivel a forgalmazó nem tartotta be a jövedéki termékek forgalmazására vonatkozó szabályokat, a vámosok a több mint 16 ezer doboz – közel 330 ezer szál –, mintegy 7,5 millió forint értékű cigarettát lefoglalták.
 
Az értékesítő vállalkozás bírósághoz fordult jogorvoslatért, azonban a Legfelsőbb Bíróság a napokban meghozott ítéletében a cég keresetét elutasította és megállapította, hogy a gyógy-cigarettákat jövedéki terméknek kell tekintetni, ezért a vámhatóság részéről a lefoglalás jogszerűen történt.
 
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez