Keresés a tartalomban:
Autó

Európa kedvenc elektromos autója

2013. június 4., Szabó Zoltán Attila
Címkék: autó elektromos autó Nissan környezetvédelem légszennyezettség Leaf
Immár bizonyítottan minden idők legkelendőbb elektromos autója a Nissan LEAF. A kocsiból Európában eladták a tízezrediket! Az ünnepi járgányt egy ápolónő vásárolta meg, aki az öreg dízeljét cserélte le. Sylvie Leroy idős betegek látogatására fogja használni az új autót.
Ápolóként pontosan tudom, hogy a városi levegő szennyezettsége miként hat az emberek egészségére és jó érzés hozzájárulni egészségesebb életkörülmények megteremtéséhez – vallja az az ápolónő (Slyvie Leroy), aki anélkül, hogy sejthette volna, egyszeriben híresség lett, a történelem része. Ő vásárolta meg ugyanis a tízezredik LEAF-et, ami jelzi: mind jobb a megítélése az elektromos járműveknek.
 
Nem mellékesen a hölgy „ünnepi beszédében” kiemelte: „a családom vonakodva állt egy elektromos autóhoz, de a tesztvezetés után a férjem már másnaptól LEAF-fel akart dolgozni menni. Én viszont nem fogom könnyen kiadni a kulcsokat a kezeim közül…" A Nissan LEAF 2011 márciusában kezdte pályafutását Európa egyes piacain és mára a legtöbb országban kapható az egyre emelkedő kereslet miatt.

A Nissan elektromos autókért felelős igazgatója, Jean-Pierre Diernaz így kommentálta a tízezredik LEAF átadását: „ez egy fontos momentum az elektromos járművek számára… Márciusban 1000 darab LEAF-et adtunk el, ami az autó bevezetése óta a legsikeresebb hónap, valamint Norvégiában idén áprilisban a miénk volt a második legkellendőbb autó."
 
A szemléletváltozás tehát a legtöbb országban az öreg kontinensen máris érzékelhető, igaz, ebből keveset érezni Magyarországon. Ámbár júliustól itthon is kapható lesz a legeslegújabb LEAF, melyet már a vásárlói visszajelzések alapján több mint 100 ponton módosított a Nissan.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez