Keresés a tartalomban:
Kitekintő

250 ezer bőröndöt hív vissza a Samsonite

2012. június 19., AP/vg.hu
Címkék: Samsonite egészségügyi kockázat fogyasztóvédők fogyasztóvédelem
A Samsonite 250 ezer Tokyo Chic bőröndöt rendel vissza a hongkongi üzletekből, miután egy fogyasztóvédelmi csoport arra figyelmeztetett, hogy a fogókban magas a policiklusos aromás szénhidrogének (PAH) aránya.
Az elsősorban Ázsiában forgalmazott Tokyo Chic termékcsalád tagjaiban az önkéntes iránymutatásban meghatározottnál magasabb PHA szintet mértek a fogyasztóvédők, ezért döntött úgy a Samsonite, hogy visszavonja a 250 ezer darabos kollekciót annak ellenére, hogy a bőröndök vélemény szerint nem jelentenek egészségügyi kockázatot.
 
A műanyagokban, gumiban és kenőanyagokban található PHA bizonyos esetekben növelte a rák és a születési rendellenességek kialakulásának kockázatát állatoknál. A Samsonite a fogyasztóvédők figyelmeztetését követően független német és hongkongi laboratórium segítségét kérte, akik a korábban jelzett, kilogrammonként 17,960 milligrammnál jóval alacsonyabb PHA-szintet mértek. Ramesh Tainwala, a Samsonite Csendes-óceáni és Közel-keleti üzletágának elnöke az AP-nek elmondta: ha valaki szász ilyen fogantyút enne meg, akkor is egy a milliárdhoz lenne a rák kialakulásának esélye.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez