Keresés a tartalomban:
Életmód

Újra Múzeumok Éjszakája!

2012. június 15., kormany.hu
Címkék: Múzeumok éjszakája kiállítás program múzeum Törley
Tizedik alkalommal nyitnak ki 2012. június 16-án egy éjszakára országszerte a múzeumok, közgyűjtemények. A rendezvénysorozathoz idén csatlakozik a Törley Pezsgőpincészet is.
Az elmúlt évben a fővárosban egyetlen éjszaka alatt 191 ezer, vidéken pedig 138 ezer ember látogatott el legalább három múzeumba. Idén is arra törekednek, hogy új színt vigyenek a rendezvénybe a látnivalók egyre szélesebb palettáját kínálva.
 
Június 16-án éjszaka a Szépművészeti Múzeum féltve őrzött kincse, az Esterházy Madonna is útra indul és a fertődi Esterházy-kastély pazarul helyreállított emeleti dísztermében állítják ki - ismertette Szőcs Géza. Hozzátette: a Szépművészeti Múzeum sem marad látványosság nélkül, lépcsőin a Budapesti Fesztiválzenekar koncertezik majd.
 
Baján múzeumi boszorkányszombat lesz, Kunszentmártonban a betyárvilág emlékeit keltik életre, de színes programok várják az érdeklődőket Székesfehérváron, Pécsen, Szolnokon és Gödöllőn is. Székesfehérváron lovagi tornán vehetnek részt az érdeklődők, Nagykanizsán pedig kincskereső kalandtúrán vehetnek részt.
 
200 jelentkező 300 helyszínen rendez eseményeket, a múzeumok mellett a levéltárak, könyvtárak és közművelődési intézmények is bekapcsolódtak és kínálnak programokat. 2012-ben először határon túlról is van jelentkező, a Párkányi Városi Múzeum.
 
Kovács György, a Törley ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy cége telephelyén megnyitják a Törley Gyűjtemény- és Látogatóközpontot. A Törley Pezsgőpincészet a kultúra elkötelezett híveként nemcsak támogatja a Múzeumok Éjszakáját, de egyúttal egy igazán rendhagyó eseményre is készül. Nagyközönség elé tárja a magyarországi pezsgőzés múltját és jelenét, különleges tárlatának, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontnak a megnyitásával.
 
További információk a programokról!

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez