Keresés a tartalomban:
Jog

Másfélmilliós Tesco-bírság

2011. június 2.
Címkék: tesco bírság lejárt élelmiszer
Másfél millió forintos bírságot kapott a Tesco a lejárt szavatosságú élelmiszerek árusítása miatt. Tarnai Richárd kormánymegbízott a következő hetekre fokozott ellenőrzést rendelt el valamennyi áruházlánc Pest megyei üzletében.
A Tesco Global Áruházak Zrt. Pest megyei üzleteiben feltárt szabálytalanságok miatt másfél millió forintos bírságot szabott ki az áruházláncra a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc- biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának budai kerületi hivatala - tette közzé Kiss Attila, az első fokon eljáró kormányhivatal kommunikációs vezetője. A láncnak egyebek mellett a lejárt szavatosságú termékek miatt kell fizetnie.
 
A bírság kiszabásánál figyelembe vették a lejárt fogyaszthatósági, minőségmegőrzési idejű termékek - többek között a gyermekek részére készült kakaó - minden tételét.
 
A közlemény szerint Tarnai Richárd kormánymegbízott a következő hetekre fokozott ellenőrzést rendelt el valamennyi áruházlánc Pest megyei üzletében.
 
Egy gödöllői üzletben vásárolt tálcás húskészítményen két különböző fogyaszthatósági időt tartalmazott a terméken lévő címke, míg további 15 élelmiszernek lejárt a szavatossági ideje - közölte május végi sajtótájékoztatóján az NFH.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez