Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Nyílt levél az illegális letöltések ellen

2012. július 25., MTI
Címkék: zene letöltés kalózkodás Google keresőmotor olimpia illegális másolás illegális letöltés
Világhírű zenészek, köztük Pete Townshend (The Who) és Brian May (Queen) álltak annak a kezdeményezésnek az élére, amellyel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az internetes keresők, köztük a Google, segítik a felhasználókat az illegális tartalmak elérésében.
Aláírta még a nyílt levelet Elton John, Andrew Lloyd Webber, Robert Plant és Simon Cowell producer is. A művészek a Daily Telegraphnak is elküldött dokumentumban további intézkedéseket sürgetnek a zenék illegális másolása és terjesztése ellen. A levelet eljuttatják David Cameron brit kormányfőnek is.
 
Az aláírók szerint a keresőmotoroknak jelentős szerepük van az illegális tartalmak elérésében. Véleményük szerint a keresőmotorok működtetőinek ki kell venniük részüket a kalózkodás elleni küzdelemből. A nyílt levél a brit zeneipar és a Google közötti vita legutóbbi állomása.
 
A BPI brit zeneipari szervezet szerint a Google felhasználói könnyen megtalálják a fájlmegosztó honlapokat, ahonnan illegális tartalmakat tudnak letölteni. A Google tagadja a kalózkodás támogatásának vádját, mondván, havonta több millió linket távolít el a zenei kiadók által összeállított lista alapján.
 
A nyílt levelet aláíró zenészek rámutatnak arra, hogy a héten kezdődő londoni olimpia még jobban ráirányítja a figyelmet Nagy-Britannia kreatív iparágaira, amelyek közül az ország helyzetének köszönhetően a zeneipar is növelheti exportjait.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez