Keresés a tartalomban:
Békéltető testületi hírek

Gyors és ingyenes vitarendezés

2014. január 16., Budapesti Békéltető Testület
Címkék: békéltetés békéltető fogyasztó panasz fogyasztói jog vitarendezés
A magyar fogyasztó európai jogokkal élhet, vita esetén segít a Budapesti Békéltető Testület! Eltűnt az eladó? Rossz a termék? Nem beszéli az eladó nyelvét és hiába reklamál? Ha csalódott a neten vásárolt áruban vagy szolgáltatásban és nem jut egyezségre a kereskedővel, akkor keresse a Budapesti Békéltető Testületet, ahol gyorsan és ingyen segítenek Önnek a vitarendezésben, akár itthoni, akár más európai uniós országból vásárolt termékről van szó!
Legyen szó akár belföldi, akár másik európai uniós tagállamból online vásárolt termékről vagy szolgáltatásról, a Budapesti Békéltető Testület segít a fogyasztóknak és vállalkozásoknak a vita megoldásában. 2014. január 13-tól a Testület látja el Magyarországon az online vitarendezési kapcsolattartó pont feladatait és az általános jellegű ügyek mellett az online igénybevett áruk és szolgáltatásokkal kapcsolatban segítséget nyújt. Hamarosan hazánkban is életbe lép az az európai uniós jogszabály, amelynek köszönhetően nagyobb védelmet élveznek az online vásárló fogyasztók - forduljon hozzánk, ha bizonytalan az új, Önt is megillető jogok kapcsán vagy a kereskedő elutasította panaszát!
 
A Budapesti Békéltető Testület várja azoknak a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak a megkeresését, amelyek online vettek igénybe valamilyen szolgáltatást vagy vásároltak valamilyen árucikket és azzal később problémájuk támadt.
 
A fogyasztók esetében különösen fontos, hogy jogaikkal tisztában legyenek. Amint megtörténik ugyanis a vonatkozó európai uniós jogszabály átültetése, az eddigi nyolc munkanap helyett például 14 napig gyakorolhatják majd indokolás nélküli elállási jogukat online vásárlás esetén - többek közt erről, valamit a Magyarországon érvényes adásvételi és szolgáltatási szerződésekkel kapcsolatos egyéb fogyasztói jogokról is tanácsot ad online kapcsolattartó pontként a Testület. Emellett ingyenes és gyors eljárásában kínál lehetőséget a kereskedővel fennálló belföldi, illetve határon átnyúló online vita rendezésére.
 
Segítenek továbbá annak az uniós online vitarendezési platformnak a kezelésében is, amelynek tesztelése legkésőbb 2015. január 9-ig tart: az internetes honlap által lehetővé válik, hogy anélkül kössön egyezséget a fogyasztó egy másik uniós tagállam kereskedőjével, hogy kilépne lakása ajtaján. Ugyanígy mód nyílik arra is, hogy belföldi vita esetén kiegyezzen a Magyarországon székhellyel rendelkező kereskedővel – mindezt a világhálón keresztül.
 
Segítséget nyújtanak a panasz és adott esetben a vonatkozó dokumentumoknak a platform felületén való online benyújtásához. Tájékoztatják az érintett feleket a platform működéséről, valamint a békéltető testületek eljárásról.
 
A felek akkor is fordulhatnak a testülethez, ha a platformon nem lehetett a vitát rendezni – ekkor ugyanis a jogorvoslat egyéb eszközeiről adnak tanácsot

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez