Keresés a tartalomban:
Életmód

Torkos Csütörtök 2014

2014. január 24., torkoscsutortok.hu/SV
Címkék: étterem torkos csütörtök Magyar Turizmus Rt.
Idén is megrendezi a Magyar Turizmus Zrt. a Torkos Csütörtök akciót. 2014. március 6-án, azaz Torkos Csütörtök napján a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból, vagyis az éttermi számla végösszegéből egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.
A korábbi évek tapasztalata alapján érdemes a kiszemelt éttermekben előre interneten vagy telefonon asztalt foglalni. Érdekes, hogy tavaly január 31-re esett az akció időpontja.
 
A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön - annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük - ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.
 
Az eseményre elindult az éttermek regisztrációja - igaz, a hivatalos honlapon egyelőre nem tudunk közöttük böngészni (2013-ban is csak két héttel az esemény előtt jelent meg a lista). Tavaly az akcióhoz 850 vendéglátóhely csatlakozott. Átlagosan 173 vendéget fogadtak az éttermek, tízből nyolcan előzetesen bejelentkeztek. Múlt évben egyébként hazai csúcséttermekben is ebédelhetünk, vacsorázhatunk féláron, például a balatonszemesi Kistücsök Étterem, Borpince és Vinotékában, a budai Alabárdos Étteremben, vagy akár a pesti Nobuban.

Február közepétől online asztalfoglalásra is lesz lehetőség az esemény hivatalos honlapján, a feladott foglalásokat legkésőbb két napon belül visszaigazolják. A foglalás feladásáról és annak visszaigazolásáról is e-mailben küldenek tájékoztatást. Az asztalfoglalási szolgáltatás ingyenes. Ebben az időszakban folyamatosan frissítik, hogy mely éttermekben, milyen időpontokban van még szabad hely.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez