Keresés a tartalomban:
Jog

Kötelező bejelenteni a termékbemutatókat

2014. január 6., Marketinginfo.hu/MTI
Címkék: termékbemutató bejelentés utazás mozgóbolt rendelet
A termékbemutatókat szervező cégek közül egyes kereskedőknek eddig nem volt bejelentési kötelezettsége, ha például kirándulással egybekötött buszos kirándulást szerveztek, Januártól azonban a termék forgalmazása céljából szervezett utazást vagy rendezvényt a kereskedő köteles lesz bejelenteni.
2014. január elsejétől módosításra került a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet: ennek értelmében minden olyan utazás vagy rendezvény helyét és időpontját be kell jelenteni az illetékes jegyzőnek, amely termékek forgalmazása céljából kerül megtartásra. A bejelentést legkésőbb tizenöt nappal előtte kell megtenni, a jegyző pedig ezt továbbítja haladéktalanul, de legkésőbb három napon belül az utazás vagy rendezvény helye szerint illetékes fogyasztóvédelmi felügyelőségnek.
 
Egy további előírás született a mozgóboltokra is. A mozgóbolt úgy üzemeltethető, ha a jármű tulajdonosa - vagy üzembentartója - arra engedélyt adott, a kereskedő pedig beszerezte az árusított termékekre előírt hatósági engedélyeket. Ezeken túl a kereskedő nevét és székhelyét - jól láthatóan - ki kell írni a mozgóboltra.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez