Keresés a tartalomban:
Autó

Elengedhetetlen a téli gumik használata

2014. január 24., MTI/SV
Címkék: hóesés autó nyári gumi téli gumi gumiabrocs
A budapesti autótulajdonosok jó része nem cserélte le nyári gumiabroncsait, pedig téli útviszonyok mellett ezek használata elengedhetetlen. A gumiprofilok mélységét a járművek műszaki vizsgáján ellenőrzik, de ezt a rendőrség is megteheti. Ha a gépkocsi gumiabroncsának minősége nem felel meg az előírásoknak, akkor a járművet mindaddig nem engedik továbbhaladni, amíg az abroncsokat le nem cserélik.
A fővárosi autósok 20-30 százaléka még mindig nem cserélte le a nyári gumiabroncsát, pedig a téli útviszonyok mellett a téli gumik használata sokszor elengedhetetlen – összegezte a fővárosban tartott közúti ellenőrzés eddigi tapasztalatait Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlekedésrendészeti főosztálya baleset-megelőzési és közlekedési osztályának vezetője.
 
Szécsi Tibor emlékeztetett arra, hogy bár a nyári gumikkal közlekedőket nem büntetik meg, mégis célszerű jó minőségű téli gumikat használni, hiszen ezek biztonságosabbá teszik a közlekedést.
 
A BRFK osztályvezetője azt javasolja, hogy ha valaki hosszabb útra indul, akkor tankolja fel autóját, legyen nála egy doboz keksz, termoszban meleg tea, illetve egy hólapátot is vigyen magával. Felhívta a figyelmet arra is, hogy sokan nem töltik fel ablakmosó-folyadékkal járművüket, ezért erre is oda kell figyelni. Télen fagyálló ablakmosó használata szükséges – tette hozzá.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez