Keresés a tartalomban:
Életmód

Erzsébet-program - újdonság a fürdőjegy

2014. január 8. Frissítve: 2014. január 16., MTI/SV
Címkék: Erzsébet program sporttábor üdültetés fürdőjegy üdülési pályázat Erzsébet utalvány
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány idén összesen 62 pályázatot hirdetett meg, amelyekre január 2-ától jelentkezhetnek a gyermekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők - közölte az Erzsébet program szóvivője szerdán budapesti sajtótájékoztatón.

Az Alapítvány mintegy 15 ezer nyugdíjas jelentkezését várta a pályázatra, ezt a keretet a január 15-ig beadott igények száma elérte. Az Alapítvány által biztosított létszámkeret kimerült, így ezen pályázat benyújtására mostantól (2014. január 15. 16.32 óra) nincs mód.


Az idei nyárra a gyermekeknek 58 féle Erzsébet-tábort, köztük több mint 20 új tábort hirdetnek meg. Az idei év újdonsága a többi között a röplabda, szörf, horgász és népzenei tábor. Újdonság továbbá a napközis tábor, amelyet a leghátrányosabb kistérségek közül hatban szerveznek meg. A rászoruló gyermekeknek az egyhetes ellátás 500 forintba kerül.
 
Kiemelte, az Erzsébet-táborok továbbra is minden gyermek számára nyitottak, az önrész nem változik. Az alacsony jövedelmű családokból érkező 1000-2000, a többiek 10 ezer forintért táborozhatnak egy hétig. A fogyatékkal élő gyermekeknek az idén hét fajta sporttábort hirdetnek meg.
 
A nagycsaládosoknak, nyugdíjasoknak, fogyatékossággal élőknek továbbra is nyitottak a szociális üdülési pályázatok, amelyek felnőtteknek 5000, gyerekeknek 2500 forintos önrész mellett nyújtanak üdülési lehetőséget.
 
A nyugdíjasok számára bevezetik a fürdőjegyet. A pályázati felhívás szerint 2500 forintos önrész befizetése után az a nyugdíjas, akinek a nyugdíja nem haladja meg a 147 ezer forintot, 5 vagy akár 33 alkalommal is elmehet gyógyfürdőbe. A pályázók az ország 60 gyógyfürdője közül választhatnak - jegyezte meg.
 
A pályázatok már elérhetőek, a fürdőbelépőre február 15-ig, a szociális üdülési pályázatokra február 28-ig, az Erzsébet-táborokra március 20-ig lehet jelentkezni az erzsebetprogram.hu honlapon. A pályázatoknál a beérkezés sorrendje számít - mondta el Nagy Anna.
 
A programra 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre, kizárólag az Erzsébet-utalványok forgalmazásának bevételéből.
 
Nagy Anna a pályázati jelentkezésekről elmondta, vannak olyan fővárosi kerületek, ahonnan eddig még egyetlen gyermek sem érkezett a programba.
 
Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott elmondta, az Erzsébet-programban az elmúlt két évben több mint 250 ezer ember kapott üdülési lehetőséget, közülük 100 ezer gyermek.
 
A 2014. évi pályázatokat itt olvashatja!

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet
Hozzászólások:
gyongyi - 2014. január 13. 20:08
Érdeklődni szeretnék, hogy a nyugdíjas fürdőjegyet az egy kiválasztott fürdőben lehet igénybe venni, vagy -a listában szereplő - több fürdőben is felhasználható?

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez