Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

15 tonna kivit vontak ki a forgalomból

2014. január 29., NÉBIH/SV
Címkék: kivi ellenőrzés NÉBIH minőség
15 tonna, több mint négy millió forint értékű kivit vontak ki a forgalomból az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek. Az ellenőrzés célkeresztjében a termékek nyomon követhetősége, valamint a szezonális gyümölcsök közül a kivi minősége állt.
A razzián a NAV Bevetési Főigazgatóság, a PMKH Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság, valamint a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóság (KÜI) és a Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság (NTAI) szakemberei vettek részt.
 
Az ellenőrzésen összesen 12 tétel forgalmi korlátozását rendelték el, valamint további 1 tételt azonnal megsemmisítettek:
 
A NÉBIH KÜI 9 tétel kivi (14.463 kg, értéke: 3.750.570 Ft) forgalmazását tiltotta meg, valamint elrendelte 1 tétel paprika (650 kg, értéke: 65.000Ft) azonnali megsemmisítését a nyomon követhetőség hiánya miatt.
 
A NÉBIH NTAI munkatársai 3 tétel kivi (1.484 kg, értéke: 320.000 Ft) forgalmazását függesztették fel, mivel azok nem feleltek meg a minőségi előírásoknak.
 
A Pest megyei növényvédelmi szakemberek 12 tételből vettek mintát növényvédő szer maradék vizsgálat elvégzéséhez, melyek még folyamatban vannak.
 
A lefoglalt tételek kapcsán több millió forintos bírság kiszabása várható.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez