Keresés a tartalomban:
Autó

Alfa Romeo 4C - 2013 legszebb autója

2014. január 30., autoszektor.hu/SV
Címkék: autó Nemzetközi Automobil Fesztivál Alfa Romeo
Az Alfa Romeo 4C modellt érte a megtiszteltetés, hogy a XXIX. Nemzetközi Automobil Fesztivál alkalmából rendezett eseményen átvehette a nagy presztízsű „2013. év legszebb autója” járó díjat. A kompakt szupersportkocsi egy globális internetes közvéleménykutatás keretében nyerte el a jelentős elismerést.
Az Alfa Romeo 4C fölényesen győzött: a szavazatok 40,70 százalékát szerezte meg, messze megelőzve a többi döntőst: a BMW 4-es szériát (25,55%), a Mercedes-Benz CLA-t (22,15%) és a Mazda 3-at (11,60%). A jelentős elismerésben nem először részesül az Alfa Romeo valamely modellje: 1988-ban az Alfa Romeo 164, 2005-ben az Alfa Romeo Brera, 2008-ban pedig az Alfa Romeo MiTo vihette haza a díjat. A Centro Stile Alfa Romeo által tervezett Alfa Romeo 4C formatervét jelentős részben az 1967-es, ikonikus Alfa Romeo 33 Stradale ihlette.
 
Az 1986-ban, Chamonix-ban alapított, Remi Depoix elnöklete alatt megrendezett Nemzetközi Automobil Fesztivál mára a világ autóipari naptárának egyik meghatározó eseményévé vált. A kreatív autóipari formatervezést ünneplő fesztivál 1988 óta ítéli oda a gyártók által is nagy becsben tartott „Év legszebb autója” díjat.
 
A díjat Louis Carl Vignon, az Alfa Romeo EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségének vezetője vehette át. Vele együtt képviselte a márkát a rendezvényen Marco Tencone, az Alfa Romeo formatervezésért felelős vezetője, Alessandro Maccolini, az Alfa Romeo külső formatervezésért felelős vezetője, Maurizio Zuares, a Fiat France elnök-vezérigazgatója, valamint Sébastien Perrais, az Alfa Romeo franciaországi márkaigazgatója.

Az „Év legszebb autója díj„ a legfrissebb azon elismerések hosszú sorában, amelyben az Alfa Romeo márka emblematikus modellje, az Alfa Romeo 4C bevezetése óta részesült. Csak a közelmúltban az FHM férfimagazin brit kiadása megválasztotta a „2013. év autójának”, a modell elnyerte a francia Automobile Magazine „Coup de cœur 2013” díját, valamint a német Auto Zeitung olvasói neki ítélték az „Auto Trophy 2013” elismerést.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez