Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Adathalász e-mail-ek

Hogyan védekezhetünk?

2014. január 31., MTI/SV
Címkék: e-mai.adathalász bannkártya OTP biztonsági intézkedés internet
Adathalász e-mailben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes és bankkártyaadatokat kicsalni a bank ügyfeleitől; a levél hamis, a benne található hivatkozásra kattintva az ügyfelek egy adathalász oldalra jutnak - hívta fel a figyelmet az OTP Bank. Hogyan kerüljük el az ezzel kapcsolatos veszélyeket?
A bank az MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezi: soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat, szolgáltatás-megerősítést. Amennyiben a bank tájékoztatása késve ér el valakit, aki adatait már megadta, haladéktalanul lépjen kapcsolatba az OTP Bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben, a bank honlapján keresztül - hívta fel a figyelmet az OTP. A hitelintézet a visszaélési kísérlet miatt megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket - hangsúlyozzák a közleményben.

Mit tegyen, aki ilyen levéllel találkozik?

A legtöbb esetben már az első pillanatban látszik, hogy a levél hamis, nem a bank küldte, aki a levélben található hivatkozásra kattint, egy adathalász oldalra jut. Fontos, hogy ne kattintsunk a linkre, ne adjunk meg ott semmilyen azonosítót, semmilyen jelszót! A legjobb, ha azonnal töröljük a levelet postaládánkból, és/vagy értesítjük bankunkat a történtekről.
 
Fontos tudnunk, hogy a bankok soha nem kérik el a jelszót vagy a felhasználónevet e-mailben vagy más módon, ne dőljünk be az olyan üzeneteknek, amelyek netbankunk újra-aktiválását szeretnék. A legbiztosabb mód, ha közvetlenül a böngészőnkbe írjuk be bankunk honlapjának címét, majd felhasználónevünket és jelszavunkat az internetbankolás során.

A legfontosabb óvintézkedések:


Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez