Keresés a tartalomban:
Életmód

Új program az egészséges életmódért

2013. január 17., Élelmiszer Online
Címkék: Tesco egészséges táplálkozás mozgás iskola életmód
A Sulirajongó program iskolai rendezvények megvalósítására buzdít, melyek segítségével a fiatalság széles körben ismerheti meg a helyes táplálkozás, a mozgás és az egészségtudatos életmód előnyeit. A Tesco kezdeményezésének szakmai minőségét Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, a program mentora felügyeli.
A mai napon indul az áruházlánc Sulirajongó programja, amely több célt is kitűzött maga elé. Mindenekelőtt az általános iskolás diákok figyelmét kívánja ráirányítani az egészséges életmód fontosságára, különös tekintettel a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás előnyeire. Ezen kívül a program lehetőséget nyújt az iskolai közösségeknek az összefogásra, hiszen a feladatok minél kreatívabb megvalósítása révén a résztvevő iskolák több milliós nyereményekért versengenek.
 
Az óbudai Krúdy Gyula Általános Iskolában megtartott nyitórendezvényen Dr. Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára, a Sulirajongó védnöke indította útjára a programot. Sulirajongó programra bármely hazai általános iskola regisztrálhat a kezdeményezés honlapján (www.sulirajongo.hu) január 31-ig. A jelentkező iskoláknak a diákok aktív részvételével, tanárok és szülők bekapcsolódásával kell teljesíteniük két feladatot a program ideje alatt. Februárban az EgészségBüfé című feladat keretében minél több társukat kell egészséges étkezésre buzdítani, míg márciusban a SuliMozdító eseményekre kerül sor, vagyis egy-egy hónapon át az iskolák életében a helyes táplálkozásra és a rendszeres mozgásra irányul a figyelem.
 
A feladatok kivitelezéséről készített rövid videókat és fotókat az iskolák feltöltik a Sulirajongó weboldalra, ahol a résztvevők a Tesco vásárlóinak szavazataiért versengenek. A legalább 5000 Ft értékben vásárlók egy kupont kapnak, amellyel bármelyik általános iskolára voksolhatnak. A tét nem csekély, hiszen a legtöbb szavazatot begyűjtő intézmény 5 millió forinttal gazdagodik, míg a második helyezés 2 millió, a harmadik 1 millió forintot ér. Ezen kívül szakmai és különdíj is kiosztásra kerül 1 millió-1 millió forint értékben. Szavazni februártól április 5-ig lehet, az eredményhirdetésre április 11-én kerül sor.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez