Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Félrevezető hirdetések

2013. január 9., Stabilitás Pénztárszövetség
Címkék: előtakarékosság adókedvezmény nyugdíj önkéntes nyugdíjpénztár
A Stabilitás Pénztárszövetség tapasztalatai szerint egyre többször találkozni olyan félrevezető hirdetésekkel, amelyek az ismert adókedvezmények mellett további nagy összegeket ígérnek a pénztártagok egy szűk körének. Ez a szövetség szerint félrevezető lehet, ugyanis a pénztári tagság lényege nem a rövid távú adóelőny, hanem a hosszú távú megtakarítás.
A szervezet közleményében ismerteti: a megtévesztő, hiányos és félreértésekre lehetőséget adó hirdetések azokat célozzák, akik adómentes hozamkivételre jogosultak a pénztárakból, és a hozamot egyéni befizetésként beutalva a pénztárba adókedvezményt kaphatnak. Az ilyen típusú kedvezmény azonban számos egyéb feltételhez van kötve. S habár bizonyos szigorú feltételek mellett a tagok egy csoportja adómentesen hozzáférhet nyugdíjszolgáltatásként a megtakarításához, a szövetség nem ezt ajánlja.
 
Lehoczky László, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke a közleményben hangsúlyozza: a rendszeres előtakarékosságra célszerű fókuszálni, mert azzal lehet biztosítani, hogy a megszokott életszínvonal ne csökkenjen jelentősen a nyugdíjba vonulást követően sem. Mivel a szektornak jelenleg olyan cafeteria-elemekkel kell versenyeznie, amelyek azonnal felhasználhatók, fontos annak tudatosítása, hogy fiatalok és idősebbek egyaránt gondoljanak a rendszeres hosszú távú megtakarításokra is, ugyanis legalább 20-25 év előtakarékosság szükséges ahhoz, hogy valaki megfelelő összegű tartalékkal rendelkezzen a nyugdíjas évekre.
 
Az önkéntes nyugdíjpénztárak több mint 80 százalékát is képviselő Stabilitás Pénztárszövetség elkötelezett a Pénzügyi Szervek Állami Felügyelete (PSZÁF) által is többször hangsúlyozott elvhez, miszerint az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítási forma a nyugdíjas évek biztonságos anyagi körülményeinek megteremtéséről szól, nem az egyszeri kifizetések gyors elköltéséről.
 
Éppen ezért a pénztárak is arra törekszenek, hogy tagjaik részére rendszeres kifizetésű járadékot is egyre nagyobb arányban szolgáltassanak. Az öngondoskodás erősítéséhez mindezek mellett tagadhatatlanul jelentős ösztönző az, hogy a pénztárak megfelelő nagyságú hozamot írnak jóvá tagjaik egyéni számláján - hangsúlyozta a szervezet.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez