Keresés a tartalomban:
Autó

Üzemanyagár változás - akár hetente kétszer

2013. január 29., MTI
Címkék: MOL üzemanyag üzemanyagár áremelés árvátozás
Az eddigi heti egyszeri alkalom helyett kétszer is dönthet a Mol Nyrt. az üzemanyagok nagykereskedelmi árának változásáról. változtatás a kiskereskedelmi árakat csak közvetve érinti, hiszen a benzinkutaknál érvényes árak változtatásának mértéke és ritmusa az egyes üzemeltető vállalatok saját döntése.
Szollár Domokos, a Mol Nyrt. magyarországi kommunikációs igazgatója a hírt az MTI érdeklődésére megerősítette, és közölte, azért változtatnak a gyakoriságon, hogy rugalmasabban tudjanak alkalmazkodni a változó világpiaci helyzethez. A Mol eddig hetente egyszer, általában hétfőn határozta meg az üzemanyagok nagykereskedelmi árait, amelyek változtatás esetén a hét szerdájától léptek életbe. Ezentúl viszont szerdán is dönthetnek az árak változtatásáról, így az új árak a nagykereskedelmi partnerek esetében a bejelentést követő második napon - ez esetben szerdán és pénteken - lépnek életbe.
 
A Magyarországon értékesített üzemanyagok nagykereskedelmi árát egyéb tényezők mellett alapvetően a kőolaj világpiaci ára, illetve a forint és a dollár árfolyama határozza meg. Szollár Domokos szerint a változtatással e tényezők állandó mozgását is jobban és gyorsabban tudja követni valamennyi szereplő. A változtatás ugyanakkor nem jelenti azt, hogy minden héten kétszer változni is fog az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, a társaság pusztán ennek a lehetőségét teremti meg.
 
Az elmúlt évben mintegy 40 alakalommal volt árváltozás, körülbelül fele-fele arányban csökkentés, illetve emelés.
 
Az igazgató szerint az intézkedés eredményeként a partnerek a korábbinál aktuálisabb, azaz a mindenkori piaci viszonyokat jobban tükröző áron vásárolhatják meg az üzemanyagot, és kiküszöbölhetők lesznek az ugrásszerű nagykereskedelmi árváltozások. A Mol ezzel követi az európai országokban alkalmazott gyakorlatot is, igaz, több országban a hazainál jóval gyakrabban, nemritkán naponta döntenek az árakról.



Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez