Keresés a tartalomban:
Jog

Fogyasztóvédelmi konzultáció

Meghosszabbították a határidőt

2014. február 7., Európai Bizottság/FL
Címkék: Európai Bizottság fogyasztóvédelem konzultáció tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat
Az Európai Bizottság fogyasztóvédelemért felelős szervezete február 13-ig meghosszabbította a fogyasztóvédelmi együttműködés szabályozásáról szóló nyílt vitát, amelyben a hatóságok és fogyasztóvédelmi szervezetek mellett fogyasztók, vállalatok és tudósok is részt vehetnek.
Az Európai Unió illetékesei 2012-ben kezdték meg a fogyasztóvédelmi együttműködésről szóló szabályozás (CPC) felülvizsgálatát, öt évvel azután, hogy a rendeletet bevezették a közös piacon. A CPC lehetővé teszi, hogy a tagországok fogyasztóvédelmi hatóságai eljárjanak az olyan cégekkel szemben, amelyek az adott országban megszegik a fogyasztóvédelmi szabályokat, ugyanakkor ezzel a más tagállamokban élő uniós polgárok kollektív jogait is sértik.
 
Az együttműködési hálózat tagjai eljárást indíthatnak többek között tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat, vagy az információhoz való jutás jogának megsértése miatt, de ebbe a szabályozási körbe tartoznak a távollévők között kötött szerződések, és az e-kereskedelem is.
 
A rendszer 2012-es első felülvizsgálata alapvetően pozitív eredménnyel zárult, ugyanakkor egyértelművé vált, hogy átláthatóbbá és hatékonyabbá kell tenni annak működését. Ezt a véleményt megerősítette a 2013 márciusában tartott Európai Fogyasztói Csúcs is.
 
A részvétel feltételeit és a szükséges dokumentumokat itt találja
 
http://ec.europa.eu/dgs/health_consumer/dgs_consultations/ca/consumer_protection_cooperation_regulation_201310_en.htm

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez