Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Tájékoztató a rezsicsökkentésről

2013. február 12., NFH
Címkék: rezsi gázszámla villanyszámla NFH Energia Hivatal
Fontos változások léptek életbe a villamosenergia- és földgázszolgáltatás területén az egyetemes szolgáltatással ellátott fogyasztók által fizetendő árakra vonatkozóan. A Nemzeti fogyasztóvédelmi Hatóság készített egy összefoglalót, mely segítséget nyújt abban, hogy a fogyasztók ellenőrizni tudják kézhez kapott számlájukon, hogy a szolgáltató valóban a csökkentett hatósági (egység)árat alkalmazta-e.
A 10%-os rezsicsökkentést az egyes energetikai tárgyú árszabályozással összefüggő miniszteri rendeletek módosításáról szóló 78/2012. (XII.22.) NFM rendelet rendelte el a villamosenergia- és földgázszolgáltatás területén az egyetemes szolgáltatással ellátott felhasználók által fizetendő árak vonatkozásában. Az árcsökkentést a szolgáltató a január 1-jét követő fogyasztások esetében köteles elszámolni. Ez független attól, hogy van-e a fogyasztónak fennálló tartozása, vagy nincs.
 
Az NFH összefoglalója a rezsicsökkentéssel kapcsolatban itt olvasható!

A kedvezmény természetesen az eddigi fogyasztásból keletkezett számlatartozásra nem vonatkozik. A rezsicsökkentés a tartozás megfizetési kötelezettsége alól nem ad felmentést.
 
Megjelent a 4/2013. (II. 4.) NFM rendelet, amely meghatározza az energiaszolgáltatók által a felhasználók részére kibocsátott számlák számlaképére vonatkozó követelményeket. A rendelet a kihirdetését követő 15. napon, 2013. február 19-én lép hatályba.
 
A rendelet a villamosenergia- és a földgázszámlák esetében is részletes előírásokat fogalmaz meg arról, milyen adatokat kell tartalmazniuk a részszámláknak és az elszámoló számláknak. A szolgáltatók a mintaszámlákon meghatározott elrendezésben kötelesek feltüntetni a rendeletben meghatározott adatokat.
 
A szabályos számlaformátumra vonatkozó előírások itt olvashatók!
 
A további tájékozódást segíti még a Magyar Energia Hivatal által készített tájékoztató is!

A Magyar Energia Hivatal zöld száma:

06 80 205 386

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez