Keresés a tartalomban:
Elektronika

Hálózaton keresztül szabályozható légkondicionálók

2013. február 21., Kosár információ
Címkék: energia energiafelhasználás áramfogyasztás szabályozás Cisco
A „Cisco Live” konferencián mutatták be a Schneider új EnergySTEP@Work megoldását, melynek lényege, hogy segítségével egy épület szinte teljes energiafelhasználása – beleértve a rendelkezésre álló eszközöket és a táphálózatra csatlakoztatott berendezéseket, valamint a világítást, a fűtést, a szellőztető és a légkondicionáló rendszereket – szabályozható hálózaton keresztül.
A rendszer online platformon keresztül teszi elérhetővé a felhasználók számára az informatikai és egyéb eszközök áramfogyasztási adatait, amelyek így a StruxureWare™ szoftvermegoldással együttesen megjeleníthetővé és szabályozhatóvá válnak.
 
A trendek szerint egyre elterjedtebb a saját eszközök munkahelyi használata, ezért is lényeges, hogy így a Cisco megoldása optimalizálja a telepített számítógépek, a nyomtatók, az IP-telefonok, az irodai világítás, a vezeték nélküli hozzáférési pontok és más eszközök által felhasznált energiát. Továbbá lehetővé teszi a felhasználók számára azon kisebb táphálózati terhelések megfigyelését és szabályozását, amelyek összességében egy épület áramfogyasztásának akár 40%-kát is kitehetik.
 
Barry Coflan, a Schneider Electric épületekhez kapcsolódó üzleti ajánlatokért felelős alelnöke megerősítette: „a kisebb táphálózati terhelések gyakran elkerülik a felhasználók figyelmét, amelyek azonban ezen alkalmazással láthatóvá válnak, így kialakítható az épület, az iroda és az informatikai környezet közötti létfontosságú összeköttetés.” Az informatikai eszközök energiafelhasználásának szabályozása iránti igény nagyobb, mint valaha – tette hozzá Sachin Gupta, a Cisco Systems szakértője.
 
Az eseményen bejelentették a szintén a Cisco EnergyWise technológiáját alkalmazó, rack-szekrénybe szerelhető AP8958 áramelosztó egység megszületését is. A szoftvercsomag az adatközpontok vagy fiókirodák eszközeinek, erőforrásigényének és üzemeltetésének adatait menedzseli az informatikai környezet élettartama során.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez