Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Mennyibe kerül a mikrochip?

2013. február 13., NFH
Címkék: kutya rendelet mikrochip.állatorvos közérdekű bejelentés fogyasztóvédelem
A fogyasztóvédelmi hatóság utánajárt annak, hogy valójában mennyibe is kerül a kutyák mikrochip beültetése. Jó tudni, hogy a beültetéshez kapcsolódóan egyéb vizsgálatok és szükségesek lehetnek, ezért mindenképpen célszerű előzetesen érdeklődni a szolgáltatás teljes költségéről és ezek ismeretében kiválasztani a megfelelő szolgáltatót.
A Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége közérdekű bejelentés alapján vizsgálta az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Átv.) 42/A § (2) pontjában meghatározott, az ebek transzponderrel történő ellátásáért felszámítható díj gyakorlati alkalmazását.
 
A bejelentésben azt sérelmezte a panaszos, hogy a jogszabályban meghatározott 3500,-Ft-nál többet kértek az állatorvosnál a chip beültetéséért. >>>
 
A hivatkozott jogszabály legfeljebb 3.500,- Ft összegben határozza meg az ebek transzponderrel történő ellátásáért felszámítható összeget.
 
Az ár az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza: A hatósági helyszíni vizsgálatok során megállapításra került, hogy az elvégzett szolgáltatás díja az egyes állatorvosi szolgáltatást nyújtó vállalkozások esetében a transzponderrel történő ellátáshoz kapcsolódó, azonban a jogszabályban meghatározott díjban nem szereplő egyéb szolgáltatások díjával összevonva kerül meghatározásra, illetve felszámításra. Így a jogszabályban meghatározott 3.500,- Ft-os összegen felül további költségként jelentkezhet az eb egészség-vizsgálata, illetve esetleges bódítása, altatása is.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez