Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Tennis Classics: micsoda buli!

2013. december 3., Szabó Zoltán Attila
Címkék: Tennis Classics Sportarána Wilander Davis Kupa
A Tennis Classics előestéén tavaly a Kosár Online így mutatta be a rendezvényt: „Megérkeztek a teniszlegendák Budapestre, és legalább egy délutánra és estére elhitetik velünk, hogy a tenisz a mi sportunk is.” Nos, ez a mondat ma is megállja a helyét. A sportág helyzete alapjaiban nem változott meg 2012 óta. A jelenlegi helyzetben az is csoda, hogy Taróczy Balázs újra meg újra nagy neveket csábít a Sportarénába egy hol éles, hol vicces tenisz-örömünnepre. Az idei csapat: Pat Rafter, Mats Wilander, Marcos Baghdatis, Tommy Haas, Jo Wilfries Tsonga és Gaël Monfils.
Néha bizony jóleső érzéssel tölti el az emberfiát, hogy itthon is akadnak valamiféle állandóságot jelentő események, történések. Ezekre az ember bizton számíthat, s előrejegyzi – miként én is – a kisokosába. A Tennis Classics szórakoztatás – mesterfokon. Kihagyhatatlan program. Még úgy is az, hogy idén a legnagyobbnak szánt menő, David Ferrer az utolsó pillanatban beteget jelentett, edzés közben sérült meg, akit emiatt a francia Gaël Monfils helyettesít majd a Papp László Budapest Sportarénában kedden sorra kerülő VI. Tennis Classics gálán.
 
A rendezők tájékoztatása szerint a spanyol sztár visszalépése váratlanul érte a szervezőket, de Monfils hamar elfogadta Taróczy Balázs versenyigazgató felkérését, így ő lesz a német Tommy Haas ellenfele az egyik elődöntőben.

A spanyol klasszis az alábbi videóüzenetben jelentette be távolmaradását és kért elnézést a rajongóktól:


Gaël Monfils két éve már nagy sikert aratott a pesti parádén. Idén Nizzában az ATP 250-es versenyen a döntőig menetelt, Sanghajban legyőzte Roger Federert, majd óriási csatában veszített Djokovic ellen, aki momentán a világranglista 31. helyezettje.
 
De ellátogat hozzánk olyasvalaki is, aki – igaz, esetében múlt időről beszélünk – volt világelső. Wilanderről van szó. Fénykorában hét Grand Slam diadalt húzott be egyéniben, plusz egyet párosban, no és három Davis Kupa sikert is elért. 1983-ban az akkor még füvön rendezett Australian Openen sem talált legyőzőre. Jimmy Connors után ő lett az első játékos, aki mindhárom alapborításon nyert GS-tornát. Napjainkban az Eurosport elismert kommentátora, showmanje.
 
Világelsőnek számított az ausztrál Rafter is. Az US Openen duplázott, Wimbledonban kétszer döntőzött. Úgy tartják, a szerva-röpte játék utolsó mohikánjainak egyike. Tommy Haas is majdnem elért a csúcsra: világranglista második vált belőle. Csak azért nem vált nagy bajnokká, mert peches volt: sorozatos vállműtétei hátráltatták a csúcshódításban. Ettől függetlenül Sidney olimpiai ezüstérmesét ma is nagyra becsülik a teniszvilágban. Amiként Baghdatis sem akárki.
 
Minden idők egyik legemlékezetesebb mérkőzését vívta az élete utolsó US Openét játszó Andre Agassival. A sors ajándéka, hogy Marcos Budapesten végre találkozhat egykori példaképével, Pat Rafterrel is…

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez