Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Karácsonyi vásár – valóban alacsonyak az árak?

2013. december 9., penzcentrum/SV
Címkék: karácsony vásár Vörösmarty tér Daily Mail népművészeti vásár
Több nemzetközi felmérés is arról számolt be az elmúlt hetekben, hogy mennyire olcsó Magyarországon tölteni az adventi időszakot, vagy hogy milyen jó ár-érték arányú a budapesti karácsonyi vásár. Az angol Daily Mail című lap nemrég 12 európai város karácsonyi vásárát rangsorolt az ottani árak, a szállás és a repülőjegy-ár alapján. Tavaly Tallinn volt az első, idén viszont Budapest győzött.
A Daily Mail  szerint Budapesten igen kedvezőek az árak egy karácsonyi vásári hétvége eltöltéséhez. Rendkívül jó áron lehet például kávét vásárolni, de a forralt bor is az olcsóbbak közé tartozik.
 
A Pénzcentrum megnézte, hogy valóban ilyen alacsonyak-e az árak a Vörösmarty téren. Nem meglepő, hogy ami az angoloknak olcsó, az a magyar pénztárcának egyáltalán nem az, sőt. Hozzá kell tenni, hogy az árakba a környezetet, a hangulatot, egyszóval az élményt is bele lehet számolni – így pedig már érthetőbb, miért kerül 1500 forintba egy kürtőskalács. Egy adag gulyásleves 1900, egy töltött káposzta cipóban 2 ezer, 1350 a sültkolbász, egy pohár forralt bor 600, egy pohár tea pedig 450 forintba kerül a vásárban.
 
Az év végéig nyitva tartó vásáron egyébként népművészeti termékek kaphatók úgy, mint bőrből, csontból készült használati tárgyak, kerámiák, kékfestés technikával készült textíliák, nemez termékek, kézzel készített ékszerek.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez