Keresés a tartalomban:
Életmód

Szilveszteri szokások

2012. december 29., MTI
Címkék: szilveszter Ipsos felmérés statisztika
Az Ipsos 23 országban 18 500 ember megkérdezésével készített kutatásából kiderül, hogy a világ polgárainak 91 százaléka tervez valamilyen elfoglaltságot szilveszter estéjére, míg 9 százaléknyian átalusszák az év utolsó óráit.
A felmérés szerint a magyarokra az átlagosnál jellemzőbb az újesztendő otthoni megünneplése, 42 százalékuk nem megy társasági összejövetelre szilveszterkor. Ugyanakkor viszonylag sok - 39 százaléknyi - magyar bulizik másokkal együtt december utolsó óráiban.
 
Külső helyszínen, nem otthoni környezetben szervezett rendezvényre a magyaroknak csak 9 százaléka megy el, étteremben pedig mindössze egy százalék fog vacsorázni.
 
Tízből négyen maguk köré gyűjtik barátaikat, családtagjaikat, minden ötödik válaszadó - 22 százalék - kimozdul otthonából a visszaszámlálás perceire, míg 6 százaléknyian étteremben vacsoráznak.
 
A társasági partik leginkább Svédországban jellemzőek, ott 64 százalék tervez bulizni, de az efféle szórakozás Brazíliában, Dél-Afrikában, Kínában és Mexikóban is nagyon gyakori lesz.
 
A közösségi tér azonban nem mindenkit vonz, a világ lakosságának egyharmada otthon ünnepel december 31-én. Az otthoni szilveszterezés leginkább a japánokra jellemző - 56 százalékukra -, de az oroszok körében is gyakori jelenség, 47 százalékuk nem mozdul ki.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez