Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Keceli Pálinka Ünnep - tanulságokkal

2012. december 19., Szabó Zoltán Attila
Címkék: pálinka pálinkafesztivál Bolyhos
A keceli pálinkafesztiválon komoly szakmai kérdések merültek fel. A legnagyobb sikert elért pálinkafőzde vezetője felvetette: „szabad-e, kell-e, érdemes-e évjárat alapján megkülönböztetni a kereskedelmi forgalomba kerülő pálinkákat?”
 És hát, ahogy mondani szokás: miden jó, ha a vége jó, elvégre bár borsos ára volt idén a gyümölcsöknek, a tavaszi fagyok és az aszály ellenére jó termést szüreteltek országszerte.
 
Alighanem már a rendezvény neve is rekordnak felel meg: „Keceli Pálinka Ünnep 2012. Pálinka-, törkölypálinka- és párlatverseny, Dél-alföldi régió kajszibarack pálinkaverseny, Bor- és pálinka- szépségverseny”. Ez így mind, együttesen is jelzi, hogy nem akármilyen „merítésű” megmérettetésről beszélünk…
 
A lényeg: a versenyre benevezett tételeket a zsűri igen gondosan értékelte, így az sem különösebb meglepetés, hogy az a főzde aratott ismét diadalt, amely idén – egyebek közt – Gyulán is tarolt. Bolyhosék összesen 4 arany-, 5 ezüst- és 6 bronzérmet „cipeltek” haza, Újszilvásra.
 
– Természetesen minden pálinkaversenyen elért éremnek örülünk, így a keceli eredményeinknek is. Az azonban különlegessé teszi számunkra a sikert, hogy remekül szerepeltek az idei pálinkáink. Ebből az évjáratból az Elena ágyas szilva, az ágyas kajszi, illetve a szilva aranyérmes lett. Az ágyas szilva, az Elena szilva, a kajszi és a cigánymeggy ezüstérmet kapott. Az ágyas cigánymeggy pálinkánk pedig bronzéremmel díjazta a szakmai zsűri. Ezek a sikerek is bizonyítják, hogy noha borsos ára volt idén a gyümölcsöknek, a tavaszi fagyok és az aszály ellenére jó termést szüreteltek országszerte – summázta a főzde tulajdonosa, Bolyhos Zoltán.
 
Azt is hozzátette, hogy az évek óta tartó kísérletezésük, hogy nem csak ágyas, 50 fokos pálinkákkal jelennek meg a piacon, kezd beérni, hiszen több olyan 2011-es és pálinkájuk is érmet kapott, amelyeket nem érleltek gyümölcságyon. Bolyhos szerint, látva a friss eredményeket, azon is el kellene gondolkodni, hogy szabad-e, kell-e, érdemes-e évjárat alapján megkülönböztetni a kereskedelmi forgalomba kerülő pálinkákat.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez