Keresés a tartalomban:
Kitekintő

A Tesco kiáll a fogyatékkal élők mellett

35 millió forint a paralimpia támogatására

2013. augusztus 9., Kosár összeállítás
Címkék: Tesco paralimpia London fotókiállítás
A Magyar Paralimpiai Bizottság által tavaly meghirdetett fotópályázat legjobb képei visszaérkeztek országos körútjukról Budapestre. A fotók először február 13-án a Váci úti Tesco Extra áruházban voltak láthatók, s egy héttel később innen indultak országjáró körútjukra. Öt hónap alatt körbeutazták az országot, többszázezer Tesco vásárlóhoz juttatva el az integráció és a paralimpia üzenetét.
Pécsett Sors Tamás, kétszeres paralimpiai aranyérmes úszónk nyitotta meg a kiállítást és elmondta: „versenyzőtársaim nevében is elmondhatom, hogy minden segítség rengeteget jelent számunkra. Londonban az úszóversenyeken sokszor századmásodperceken múlt egy-egy dobogós helyezés, s ilyenkor minden apróságnak óriási jelentősége van. A Tesco kiemelkedő anyagi támogatásának köszönhetően minden magyar paralimpiai résztvevőnek lehetősége volt központi edzőtáborban készülni, és ez meglátszott az eredményeinken is.”
 
– Nem tudunk elég hálásak lenni a Tesco-nak azért, hogy mellénk állt az országos fotókiállítás szervezésében, és ezzel is hozzájárult ahhoz, hogy London hősei ne merüljenek feledésbe a játékok után, hiszen a sportszeretők naponta találkozhattak kedvenceikkel valamelyik áruházban – mondta értékelésében Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. – A Tesco a paralimpia előtt is fantasztikus segítséget nyújtott nekünk a minden várakozást felülmúló, rendkívül sikeres kuponakcióval, amelynek köszönhetően több mint 35 millió forint gyűlt össze a londoni felkészülés támogatására. A vállalat támogatása azonban túlmutat a sporton, hiszen a társadalom számára komoly üzenetértéke van annak, hogy egy világszerte ismert cégóriás az integrációs törekvések és az esélyegyenlőség egyik lelkes támogatója. A Tesco áruházaiban összesen több mint 1100 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat, s ezzel jó és követendő példát mutat más nagy cégeknek is. A Magyar Paralimpiai Bizottság nagyon szépen köszöni, hogy a Tesco kiáll a fogyatékkal élők mellett, és bízik benne, hogy mások is követik az áruházlánc példáját.
 
A képek az áruházak között összesen 9026 kilométert tettek meg, és 147 nap elteltével érték el a végállomást, s érkeztek vissza a Tesco budaörsi központjába.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez