Keresés a tartalomban:
Életmód

Sziget-mérleg: 362 ezer látogató

2013. augusztus 13., Szabó Zoltán Attila
Címkék: Sziget Fesztivál Gerendai Károly NASA előadó
A Fesztiválköztársaság lezárta határait, megkezdődik a bontás és a takarítás, ami nagyjából egy hetet vesz igénybe, majd a kertészeti rehabilitálás következik. Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője elégedett a rendezvénnyel, szerinte az idei Sziget jó példája annak, hogyan lehet egyedi jegyekkel kitűnni és vonzónak lenni a nemzetközi fesztiválpiacon.
A nemzetközi szakma és a látogatók visszajelzései egyértelműen megerősítenek minket abban, hogy jó döntés volt a Sziget vizuális megújítása, a sokszínűség erősítése – értékelt Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál főszervezője, hozzátéve, hogy bár a látogatószám elmaradt a várttól – a tavalyinál 17 ezerrel kevesebben, összesen 362 ezren voltak – mégis elégedett a rendezvénnyel.
 
– Az idei Sziget nagyon jó példája annak, hogyan lehet egyedi jegyekkel kitűnni és vonzónak lenni a nemzetközi fesztiválpiacon – informált Gerendai, aki azért nem megjegyezte: a vizuális megújulás természetesen nem mehet a zenei kínálat kárára. – Sajnos, idén az ág is húzott minket, nem sikerült a tervezett sztárelőadók egy részét elhozni – fűzte hozzá.
 
A Sziget egyébként békés volt, semmi kirívó esemény nem történt. Illetve történt, ugyanis soha eddig még űrbázisa nem volt a Szigetnek, és sosem delegált a rendezvény asztronauta-aspiránsokat a NASA központjába. Most azonban igen. Az Axe Apollo Space Academy közép-európai űrkiképző bázisán, a hét végén eldőlt, kik utazhatnak Orlandóba, ahol esélyük nyílhat majd egy űrutazásra. Szombat délután jelentették be a Sziget „űrbázisán” annak a hat, bosnyák, szlovén, horvát, szlovák, cseh és magyar fiatalembernek a nevét, akiket hat ország 51 jelöltje közül választottak ki és részt vehetnek egy globális űrtáborban az Egyesült Államokban. Az eredményhirdetésre az első és eddig egyetlen magyar űrhajós, Farkas Bertalan is kilátogatott, aki utána nagy örömmel nézett körül fesztiválon, ahol életében először járt.
 
A fesztivál területén látványos installációk, díszkivilágítás, lampionok, fényfüzérek, tükörgömbök, fényfestés színesítette a látvány-élményt és számos új, eddig nem látott vizuális megoldásban gyönyörködhettek a kilátogatók. A nulladik napon a Quimby „varázsolt”, a végén End Show zárt fényjátékkal, tűzijátékkal, pirotechnikai látványosságokkal és David Guetta zenéjével.



Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez