Keresés a tartalomban:
Életmód

A kánikula miatt halkul a Sziget

2013. augusztus 9., Szabó Zoltán Attila
Címkék: Sziget Fesztivál feszitávlköztársaság Gerendai Károly zaj-határérték Quimby
A kánikula immár a szigeti hangerőre is hatással van. A Sziget Fesztivál szervezői és az óbudai önkormányzat megállapodtak, hogy a szélsőséges időjárási viszonyok miatt hangosabbnak érzékelhető eseményen tovább kell halkítani a fesztivál hangerejét. Gerendaiék kompromisszumkészek, de közben a fesztiválozók megfelelő szórakozását is szem előtt kell tartaniuk.
Az extrém hőség miatt sokaknak a nyitott ablak melletti alvás az egyetlen lehetőség, hogy elviselhetőbbé tegyék a szokatlanul meleg nyári éjszakákat. Így azonban zavaróbbnak tűnhetnek a Sziget programjai még akkor is, ha a fesztivál szervezői a kerület mérései szerint is a megengedett zaj-határérték alatt maradnak. – Nehezíti a helyzetünket az is, hogy a rendkívül alacsony páratartalom miatt a hang sokkal könnyebben terjed – informált Gerendai Károly, a Sziget főszervezője.
 
– Két tűz között vagyunk – ismerte el Gerendai. Egyrészt mindent igyekeznek megtenni, hogy a környék lakóit ne zavarják, másrészt a túl halk Szigettel a fesztiválozók koncertélményét sem akarják tönkretenni, hiszen emiatt könnyen rossz hírét kelthetik a látogatók, akár nemzetközi szinten is a fesztiválnak.
 
– Bár eddig is betartottuk az előírt határértékeket, Bús Balázs III. kerületi polgármesterrel egyeztetve további intézkedéseket hoztunk s csökkentjük a fesztivál hangerejét, azonban kérjük a környék lakóinak megértését, hiszen a rendkívüli melegről és szárazságról nem mi tehetünk – mondta a főszervező. Gerendai elmondta azt is, hogy amellett hogy a fesztiválélmény bizonyos hangerő alatt élvezhetetlen, a hangerő csökkentését az is nehezíti, hogy az elmúlt években változott a vonatkozó szabályozás és az előírt biztonsági értékek miatt a nagyobb sátrakban kénytelenek olyan méretű ki-, és bejáratokat biztosítani, ahol a hang kiáramlását csak hangfogó falakkal lehetne megfékezni. Ezek felállítását viszont biztonsági okokra hivatkozva nem engedélyezik. – Átérezve a probléma súlyát vállaltuk, hogy tovább csökkentjük a hangerőt, remélve, hogy sikerül orvosolni vagy legalább enyhíteni a helyzetet – fűzte hozzá Gerendai.
 
Ettől függetlenül a Szigeten jó a hangulat. Már a Quimby Napon érzékelhető volt, hogy a Fesztiválköztársaság életképes, jó ötlet – ámbár az ilyesmi az internet korában majdhogynem természetesnek hat – az élő közvetítés is. Aki ugyanis idén valamilyen oknál fogva nem tud ellátogatni a Szigetre, online is követheti a koncerteket.
 
Az OTP Bank jóvoltából Ustream technológiával követhető nyomon a Simple Sziget 2013 „pótfesztivál”, ahol a Pop-Rock nagyszínpadról, az OTP Bank Világzenei színpadról és az A38 színpadról közvetítenek.
 
A Simple Sziget 2013 közvetítésekkel ezáltal kényelmesen, otthonról, mobiltelefonról vagy tabletről is részesei lehetünk a megabulinak. Néhányan a neten látható bandák közül: Leningrad, The Fratellis, Skunk Anansie.
 
Katt ide: http://www.ustream.tv/simple-sziget2013
 

Sziget Fesztivál életképek



Szabó Zoltán Attila felvételei

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez