Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Díjmentes wifi a vonatokon

2013. április 23., Kosár-információ/SZ.Z.A.
Címkék: vonat MÁV internet wifi utazás
Immár száz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet a magyar vasúttársaság. Naponta közel húszezer utas ingyenesen használhatja a szolgáltatást (a hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps). A bővítés folyamatos, a kétszázadik wifis kocsi várhatóan már májusban az utazók rendelkezésére áll.
 Az ingyenes internet-elérési lehetőséget biztosító járművek mennyisége elérte a százat, a további bővítéseknek köszönhetően hetente újabb húsz-harminc InterCity- és elővárosi járműben utazva lehet majd díjmentesen igénybe venni a fejlesztést – tudatta a MÁV-Start. Az érintett kocsikat a lehetőségek szerint a legtöbbször, a legnagyobb kihasználtsággal közlekedteti a vasúttársaság a szerelvényekben, így a budapesti, miskolci, nyíregyházi, debreceni, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki és pécsi utasok egy része is ingyen internetezhet a vonatokon.
 
Naponta nagyságrendileg 20-30 ezer között van azoknak a száma, akik a fejlesztésnek köszönhetően levelezéssel, portálok olvasásával, közösségi oldalak látogatásával vagy akár munkavégzéssel, hasznosan tölthetik el az utazással töltött időt. Az érintett 735 kocsi illetve motorvonatot folyamatosan szerelik fel wifi-routerrel. Hamarosan csaknem napi nyolcszáz közlekedő vonaton lesz elérhető a szolgáltatás.
 
A fedélzeti, vezeték nélküli internetet minden erre előkészített járműben ingyenesen vehetik igénybe az utazók, a hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps. Egyidejűleg akár több százan is csatlakozhatnak egy vonaton a rendszerre, ez péntekenként és vasárnaponként, a legnagyobb utasforgalmú időszakokban tapasztalható is. Az ingyenes wifi elérést biztosító járműveket külső és belső matricákkal is jelöli a vasúttársaság.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez