Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Pellengéren a felelősök

2011. április 13.
Címkék: fogyasztóvédelem törvény jogok Németország
A német fogyasztóvédelmi törvény alapján – a világon egyedülálló módon – bárki információért fordulhat az illetékes hatóságokhoz, hogy megtudja, ki gyártott egy élelmiszert, állati tápot, kozmetikai szert vagy ruházati terméket.
A törvényre akkor figyeltek fel igazán, amikor a közelmúltbéli dioxin-botrány után az illetékes miniszter bejelentette: e törvény alapján felteszik a világhálóra a felelős cégek adatait, egyúttal ki kívánják terjeszteni a törvény hatályát a szórakoztató elektronikai termékekre és a háztartásokban használt gépekre is.
 
A Német Gazdasági és Iparkamara hevesen tiltakozik, sőt a törvény eltörlését igényli. Érvelésük szerint annak alapján 3 év alatt kevesebb, mint 500 megkeresés érkezett – azok többsége is fogyasztói szervezetekről. A gazdasági körök szerint méltatlan, hogy bírósági eljárás és az érintett cég képviselőinek meghallgatása nélkül állítsák őket pellengérre a világhálón. Javaslatuk: ne ezzel a törvénnyel, hanem szigorúbb ellenőrzésekkel vegyék elejét a jogszabályok megsértésének.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez