Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Nem várakoztatható saját pénzéért a fogyasztó

2011. május 2.
Címkék: telefonos ügyfélszolgálat várakozás hívásdíj
Németországban korlátozzák az ügyfélszolgálatok hívásdíját. A távközlési törvény módosításával megváltozik az a gyakorlat, hogy az ügyfél a saját költségére kénytelen kivárni, amíg a kívánt menüt vagy az ügyintézőt eléri.
A módszer Magyarországon is ismert: ha valamelyik nagy szolgáltató telefonos ügyfélszolgálatát hívjuk, nem ritkán sokáig várakoznunk kell, majd hosszú szövegeket hallgathatunk, azután gombokat kell nyomogatnunk, mire – gyakran csak sok perc után - végre ügyintézőhöz érünk. A német kormány a napokban jóváhagyta a távközlési törvény módosítását, amellyel erősen korlátozzák ezt a gyakorlatot.
 
Először is az ügyfélszolgálatokba irányuló hívások első két perce díjmentes lesz. A beszélgetés további időtartamára a vállalat – az időtartamról független - rögzített árat állapíthat meg, de erről (és a várható várakozási időről) még a díjköteles beszélgetés megkezdése előtt tájékoztatni kell a hívót. Amennyiben ezt nem teszi meg, vagy a tájékoztatás hamis, a költséget a hívottnak kell vállalnia. A másik lehetőség, hogy a hívott vállalat viseli a kapcsolat költségét mindaddig, amíg meg nem kezdődik a beszélgetés az ügyintézővel. Az új rend bevezetésére 12 hónapot kapnak a call centerek.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez