Keresés a tartalomban:
Életmód

Szilveszter - kicsit másképp

Operetthajó, futóverseny, pálmafák

2010. december
Címkék: szilveszteri buli egzotikus utak szilveszteri ajánlat
Az év utolsó napjához közeledve sokakban felmerül a kérdés: mit csináljunk szilveszterkor? Otthon maradjunk, vagy elmenjünk valahova? Tévénézés, családi-baráti szűk körben szervezett házibuli vagy önfeledt mulatozás egy szórakozóhelyen? Cikkünkben néhány érdekes, nem éppen szokványos hazai és külföldi óévbúcsúztató ajánlatból szemezgettünk.

A szilveszteri ajánlatok a leggyakrabban szállodáktól és utazási irodáktól származnak. A wellnes-szel vagy síeléssel egybekötött ünneplés így nem is számít különlegesnek, kivéve, ha a környezet és a program megkívánja a varázslatos jelzőt.

Hűs koktélok vagy jegesmedvék

Az utazási irodák a tehetősebbeknek sokszor egzotikus utakat kínálnak, ahol homokos tengerparton, pálmafák árnyékában kortyolhatják a vendégek a hűsítő koktélokat. Egy ilyen egyhetes luxusutazás például Balira félmillió forintnál kezdődik, de egy szilveszteri ünneplést is tartalmazó kubai körutazás is hasonló árkategórájú.
 
Mások szintén luxusban, óceánjárón ünnepelhetik az újévet, hol máshol, mint az Antarktiszon. Argentína, Brazília, Chile és Uruguay megtekintése után a jegesmedvéket és fókákat lehet természetes élőhelyükön meglátogatni. Ez az élmény másfél millió forinttal gazdagítja a szervezőket.

Ügetőszilveszter 2010 – bemelegítésnek ideális

A több mint egy évtizede megrendezett lovas ünnepre idén is várják a sport, a lovak vagy éppen a szerencsejáték iránt érdeklődőket. Ezen a napon élő zenével, lókedvelő hírességekkel, emlékfutamokkal és különféle díjátadókkal gondoskodnak az izgalmakról és a jó hangulatról. Tavaly tízezren látogattak ki a Kincsem Park év végi ingyenes programjára, melyet kora este tűzijáték zárt. Emiatt akár a szilveszteri ügető kiinduló állomása is lehet a hajnalig tartó ünneplésnek. Az eseményt a Sport Tv élőben közvetíti.
Akár élőben, akár a képernyők előtt követjük az eseményeket, nem árt tisztában lenni a lóversenyek alapvető fogadási szabályaival. Legkönnyebben TÉT-re, HELY-re és BEFUTÓ-ra fogadhatunk. Ha egy lóra fogadunk, akkor a pénztárnál ezt mondjuk: „4-est TÉT-re!”. Nyertünk, ha a 4-es ló nyerte a futamot. Ha „4-est HELY-re!”, nyertünk, feltéve, hogy a ló az elő három helyezett között van. Több ló esetében, ha „2-5-1-et HÁRMAS BEFUTÓ-ra!”, nyertünk, ha ez a befutási sorrend, amennyiben pedig a keverve szót is bemondjuk, a sorrend nem számít.
Helyszín: Kincsem Park Lóversenypálya,
 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4. (M2 Pillangó utcai megálló)

Disznótoros és lovas szán

Az aktív pihenés és a hagyományok kedvelői számára kiváló kikapcsolódási lehetőség a több napos vidéki, szervezett utazás. Itthon például Göcsejen (Nován) igazi falusi szilveszterezésben lehet részünk disznóvágással és minden olyan programmal, ami a falusi turizmusba belefér. Öt nap ára hatvanezer forint fejenként. Hasonló áron Erdélybe is eljuthatunk buszos kirándulás keretében, ahol szintén a disznótor az egyik hívó szó, de a lovas szán, a síelés, a hagyományos erdélyi ételek és a hegyvidéki túrázás is a program része.

Zene, tánc felsőfokon

Talán nincs is olyan szórakozóhely, amely ne ígérne fergeteges éjszakát szilveszterre, így a nagy versenyben könnyen találni olyan műsort, ahol hírességek (és celebek) vagy éppen Elvis imitátor szórakoztatja majd a közönséget. Utóbbi műsorát – vacsorával és korlátlan italfogyasztással 15.500 Ft-ért – élőben láthatjuk Budapesten.
 
A komolyzene hívei szintúgy találnak testhez álló programot, hiszen az Operetthajó is elhagyja a kikötőt: majd három órás műsorral, felsőkategóriás svédasztallal és tánccal kedveskedik a vendégeknek. A program ára 50.000 forint, gyermeknek 30.000.

Aktívan a megszállottaknak

Hagyományosan több városban is megrendezik ezen a napon a szilveszteri futóversenyt, melynek létezik jelmezes változata is, például Kőszegen és Esztergomban.
 
De aki az egy fokkal lassabb tempót szereti, annak lehetősége nyílik szervezett túra keretében feljutni a Badacsonyra (szervező: Krieger István, tel.: 30-5840-446) vagy éppen a Kékesre (szervező: Szőke György, tel.: 30-308-4317).
 
A kerékpározás megszállottjai az év első napján a Hármashatár-hegyen mérhetik össze erejüket a BUÉK-Kupán, ahol 50 Ft nevezési díj ellenében indulhatunk az egyórás hegyikerékpáros menetben.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez