Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Mákos, diós és dohos

Karácsonyi bejgliket teszteltünk

2010. december, Kerekes Borbála
Címkék: bejgli teszt élelmiszer sütemény csomagolás tészta mák dió
A meghitt karácsonyi hangulathoz ugyanúgy hozzátartoznak az ízek és illatok, mint a szépen megterített asztal vagy a csillogó-villogó karácsonyfa. Igaz volna ez a bejglikre is, de persze csak akkor, ha azok a bizonyos ízek és illatok valóban ínycsiklandóak volnának.
A meghitt karácsonyi hangulathoz ugyanúgy hozzátartoznak az ízek és illatok, mint a szépen megterített asztal vagy a csillogó-villogó karácsonyfa. Igaz volna ez a bejglikre is, de persze csak akkor, ha azok a bizonyos ízek és illatok valóban ínycsiklandóak volnának.
 
Bár a dió és a mák kétségkívül kiváló hozzávalói lehetnek bármilyen süteménynek, a karácsonyi bejgli töltelékeként nem véletlenül választotta ezt a két finomságot a néphagyomány. A hiedelem szerint a diót ugyanis rontás ellen kell fogyasztani, míg a mák bőséggel áldja meg a házat. A bejgli eredetileg sziléziai kalácsfajta, a reformkorban vívta ki magának az európai karácsonyi sütemények királya megtisztelő címet. Mára mindkét típusnak megtaláljuk a továbbfejlesztett változatait is, így a teszten mi is kóstoltunk aszalt szilvával, barackkal és naranccsal ízesített variációt.

Reformbejgli

Ha reform, akkor teljes kiőrlésű liszt, ez az alapszabály. Ilyen lehet a rozsliszt, a tönkölybúzaliszt, a Graham-liszt vagy a hajdinaliszt. Használjunk mézet, ami tökéletes édesítő és még egészséges is. Ám úgy is dönthetünk, hogy aszalt gyümölccsel édesítjük a bejglit, ez ugyanis önmagában is felér egy nagy adag cukorral. Olajos magvak, mint kesudió vagy tökmag is kerülhet a sütibe, így pedig bátran elmondhatjuk magunkról, hogy idén reformkarácsonyt ülünk.
 
Vegyünk 50 deka tönkölylisztet, huszonöt deka vajat, két deka élesztőt, egy tojást, egy pohár natúr joghurtot, három evőkanál mézet és egy tojást a tészta megkenéséhez. A merész szakácsoknak a harminc deka mákból, egy reszelt alma, egy deciliter tej, négy evőkanál méz, egy kávéskanál fahéj, egy citrom reszelt héja mellett még vörösáfonyát, narancsot, almát is ajánlunk a töltelékbe.

Rosszból is megárt a sok

Talán nem szerencsés előre lerántani a leplet a végeredményről, ám ezúttal kénytelenek vagyunk már az első bekezdésekben panaszkodni: a helyzet ugyanis siralmas. A diós bejgliknél a Szamos egyébként meglehetősen drága kalácsa jó eredménnyel végzett a lista első helyén, innentől kezdve azonban csupa közepes érdemjegy csúfítja a bejgli bizonyítványt, amit egy éppen megfelelő termék után egy nem megfelelő, vagyis fogyasztásra nem alkalmas sütemény zár. A mákos változatnál azért már egy fokkal jobb a helyzet: itt is a Szamos viszi a pálmát, ezúttal kiváló eredménnyel. A mákos finomság esetében öt jó eredmény is született, közepesnél rosszabb érdemjegyet pedig egyik minta sem kapott. Ennyit elöljáróban, most essünk is túl a nehezén, kezdjük a dióssal!

De jó a dió?!

Elég csak egy pillantást vetnünk a bejglik összetevőinek leírására és máris meggyőződhetünk arról, hogy ez a töltelék bizony még a népi hiedelmek szerint sem védene a rontás ellen. A legtöbb töltelékben ugyanis dió alig, különféle helyettesítő anyagok azonban bőven akadnak. Összességében elmondható a bejglikről, hogy tisztelet a kivételnek, de legtöbbjük közepe valamilyen oknál fogva nyers maradt, sok kalács végét pedig – igazán nem illő módon – nyitottan hagyják. Szintén általános tapasztalat, hogy a töltelék elválik a tésztától, ami olykor morzsálódik, netán még száraz is. A diós változatnál gyakran kellett olyan falatokkal megküzdenünk, amiknek összhatásán dohos vagy idegen mellékíz rontott. Érdekes, hogy bár mind a diós, mind a mákos bejglik között a Szamos süteménye végzett az első helyen, a diós változat csak jó eredményt ért el. A tesztelő csapat a közepét sületlennek, a tésztát kevésnek és morzsásnak, illatát jellegtelennek, talán kicsit ecetesnek találta, ízében pedig főként a narancs dominált. A harmadik közepesben, az Inter Sweet diósában például túl kevés volt a töltelék, míg az egyébként nem is olyan olcsó BCS Cukrászat bejglijében a dió darabokat nem sikerült kellőképpen megdarálni, a nyers kalács belsőpedig mindkét mintára igaz volt. Az Újudvar bejglijét találtuk például enyhén dohos ízűnek, itt problémát okozott még a hézagos töltelék is. A Tesco diós bejglijében a tészta bizonyult kevésnek, a savanykás szag pedig a legidillibb karácsonyi hangulatot is romba döntheti. A savanyú behatás a Ceres diósára is vonatkozik, amiben, bár a töltelék kevés volt, ezt annyira senki sem bánta. Norbi Update diósa több sebből is vérzett. Bár a sütemény érezhetően dúskál a különféle, rejtélyes összetevőkben, csomagolás – így az összetevők leírása híján – sosem derült ki számunkra, pontosan mit is ettünk meg. Így csak arról tudunk nyilatkozni, mit éreztünk: dohos szagot és ízt, továbbá teljesen nyers közepet. Ez esetben ezek a rossz tulajdonságok olyannyira intenzívnek bizonyultak, hogy a mintát nem megfelelőnek értékeltük.

Bejglirekord

Arra senkit sem biztatunk, hogy ezt a mutatványt egy az egyben csinálja a készítők után, mivel elképzelhető, hogy sohasem végezne. Egy 500 méteres bejgli elkészítése ugyanis meglehetősen embert próbáló feladat: ez a mennyiség körülbelül 2.000 normál méretű süteménynek felel meg. A magyar rekordot az ország tizenkét településéről huszonkét cukrászda és mintegy háromszáz ember készítette el. A cukrászdák fejenként húsz-huszonöt darab bejglit sütöttek, ezeket a helyszínen dolgozták össze. A bejgli utolsó negyven métere önmagában is rekord, ezt ugyanis egy speciális sütőben, helyben készítették el, így megdöntötték a leghosszabb egyben sütött bejgli rekordját is. Összesen háromszáz kiló liszt, százötven kiló vaj, ezerötszáz tojás, négy kiló élesztő kellett ahhoz, hogy ez a remekmű elkészülhessen.


Mákom-bákom

Mielőtt némi reményt hoznánk a bejgli-kedvelők hétköznapjaiba, vessünk papírra egy rövid feljegyzést a csomagolásokról. Egészen rövid lesz, ezt megígérhetjük, tudniillik a bejglik csomagolása meglehetősen egysíkú: a legtöbb nyomtatott műanyag tasakba vagy egyszerű műanyag fóliába csomagolt, a címkéken minden fontos adatot feltüntetnek. Ez alól csak a kimérve kapható Norbi termékek és az összetevők megadását valamiért nélkülöző CBA-ban vásárolt, az Újudvar által gyártott termékek kivételek.
 
Tehát a mák! Ahogy arról már korábban említést tettünk, itt is a Szamos lett a befutó. Az 1,1-es pontveszteség a töltelék üregessége és a tészta enyhe szárazsága miatt járt. A BCS Cukrászat mákosa azért végezhetett csak a második helyen, mert a mák nem volt kellően finomra darálva a töltelékben. Szintén jó jegyet kapott a Régimódi Bejgli aszaltszilvás-mákos változata. Illatában intenzív citrom aroma érezhető, ízében is ez dominál, a sütemény vége azonban ez esetben is nyitott. Az Interfood Prémium Mákos Bejglijének felülete szép fényes, de tésztája száraz és morzsolódik, az összhatást enyhe mellékíz rontja, így lett a jók közül a legkevésbé becsült. Az Újudvar bejglije már csak közepes minősítést kapott a matt felület, a kevés töltelék és a kissé kesernyés íz miatt. A Cerestől származó mákos bejgli kissé sápadt, ízében és illatában túl aromás, már-már parfümös, emiatt csak közepes minősítést kapott. A sort a mákosoknál is Norbi sütije zárja. Bár Norbi köztudottan nem használ cukrot, a bejgli mégis túl édesnek bizonyult, a töltelék állagát tekintve pedig kissé kenődősnek találtuk.

Süsd meg!


A receptek után kutatva sok érdekességet találni a bejgli elkészítéséről. Tudniillik az igazi bejgli elkészítésénél nem csak az a fontos, mit mikor gyúrunk bele és meddig hagyjuk állni. A legfontosabb karácsonyi jó tanácsot személyesen az angyalkák küldik a karácsonyi asztalra: igazán akkor lesz finom a bejgli, ha elkészítés közben az elmúlt év örömeire gondolunk és ezt is belegyúrjuk a tésztába. Ez a sütemény ugyanis nem csak finom, ha jól van elkészítve, de a vidámságot is szimbolizálja az ünnepi asztalon. Vegyünk tehát 56 deka finomlisztet, 21 deka vajat, 2 tojássárgáját, a töltelékhez 30 deka darált dióbelet vagy mákot, 30 dkg cukrot, vagy 20 dkg cukrot és 10 dkg mézet, 1 deciliter tejet vagy vizet, ha egy kis pikantériát is szeretnénk becsempészni, akkor még 8-10 deka apróra vágott birsalmasajtot és ízlés szerint annyi örömöt, amennyit csak tudunk. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, összefőzzük, s ha a tészta sima, négy cipóra osztjuk, lisztezett deszkára helyezzük, kinyújtjuk, megtöltjük, összetekerjük és tehetjük a sütőbe. Ha pedig kész a sütemény, mehet is az ünnepi asztalra, így a finomsággal kívánhatunk boldog karácsonyt, ahogy ezt most mi is tesszük a Kosár magazin egész tesztelő csapata nevében!

Teszt

Megnevezés Tömeg [g]  Fogyasztói ár (Ft/db)  Fajlagos ár (Ft/1000 g) Vásárlás helye (V), Forgalmazó (F), Gyártó (Gy), Származási hely (Sz) Összetevők Szín, alak, méret1 (s=0,7) Állag2 (s=1,0) Illat2 (s=0,9) Íz2 (s=1,4) Összpontszám3 Minősítés4
DIÓS BEJGLIK
DIÓS BEJGLI 500 1.600 3.200 GY: Szamos Marcipán Kft.                                 V: Árkád Búzaliszt, dió 19%, cukor, cukrozott narancshéj (narancshéj, gükóz-fruktóz szirup, cukor, étkezési sav: citromsav, tartósítószer: kéndioxid), ivóvíz, vaj, sertészsír, tej, tojás, édesmorzsa (tojás, cukor, búzaliszt), mazsola, cukorszirup, méz, élesztő, citromhéj, só, fahéj, tartósítószer (káliumszorbát), aroma (vanillin). 3,8 3,8 4,2 4,4 16,4
RÉGIMÓDI BEJGLI            DIÓTÖLTELÉKKEL 500 629 Ft 1.258 GY: Kiskunfélegyházi Malom Kft   V: Auchan Liget Búzaliszt (BL-55), margarin, dió (11%), cukor, víz, élesztő, tejpor, tojás, só. 4,0 3,4 3,6 3,6 14,5 közepes
RÉGIMÓDI BEJGLI ASZALT SÁRGABARACK-DIÓ TÖLTELÉKKEL 500 729 Ft 1.458 GY: Kiskunfélegyházi Malom Kft.  V: Auchan Liget Búzaliszt (BL-55), margarin, aszalt sárgabarack (11%), dió (8%),  cukor, víz, élesztő, tejpor, tojás, só. 4,4 3,6 3,4 3,0 13,9 közepes
DIÓS BEJGLI 500 800 Ft 1.600 GY: Inter Sweet                         V: Fini Mini Pékség Örs vezér tér Búzaliszt, cukor, dió, víz, zsemlemorzsa, zsír, margarin (növényi olajok, növényi zsírok, keményített növényi zsírok, víz, emulgeálószer /étkezési zsírsavak, mono- és digliceridjei/, konyhasó, tartósítószer /kálium-szorbát/, savanyítószer: borsav, citromsav/, aroma, béta-karotin színezék), vaníliás cukor, élesztó, só, fahéj, citromhéj), Citrom aroma: /víz, száraz glükóz szirup, E 1422, citromsav, trinátriumcitrát E 472e, E 415, természetes aromák, dextrin/. 3,4 3,2 3,6 3,4 13,6 közepes
PRÉMIUM DIÓS BEJGLI  500 799 Ft 1.598 Sz: Magyarország                      F: Interfood-Europa Kft.                            V: Tesco Darált dió, liszt, kristálycukor, ivóvíz, tej, margarin (növényi zsírok, ivóvíz, keményített növényi zsírok, növényi olajok, étkezési só (0,1%), emulgeátor: E 322, E 471, tartósítószer: E 202, savanyúságot szabályzó szerek: E 330, aroma, színezék:béta-karotin), sertés zsír, porcukor, mazsola, tojássárgája, élesztő, étkezési só, darált háztartási keksz (búzaliszt, cukor, növényi zsír, térfogatnövelő szerek (nátrium-hidrogén-karbonát, ammónium-hidrogén-karbonát)), só, aroma, színezék (karamell), antioxidánsok (borkősav, dikálium-diszulfit)), citromolaj. 3,6 3,6 3,4 3,0 13,4 közepes
CERES SÜTŐ DIÓS BEJGLI 500 629 Ft 1.258 GY: Ceres Zrt.                            V: Auchan Liget Búzaliszt, diós tésztatöltelék (30%), /cukor, dió (30%), módosított kukorica-keményítő, feltárt búzaliszt, szójaliszt,  fahéj, aroma/, ivóvíz, margarin /finomított növényi olajok, ivóvíz, emulgeálószer (E471), aroma, színezék (béta-karotin)/, morzsa, cukor, teljes tojáslé, kajszibarackíz, élesztő, tojássárgája lé, aromák, vanillincukor (cukor, vanillinkristály), tejpor, étkezési só, tartósítószerek (E281, E202), emulgeálószerek (E481, E471, E 472a), liszkezelőszer (E300), enzimek, emulgeálószer (szójalecitin). 3,4 3,4 3,4 3,0 13,0 közepes
DIÓS BEJGLI 500 1.090 2.180 GY: BCS Cukrászat Kft.                      V: Pannon Posta Ker. és Szolg. Kft. Örs vezér tér Metró végállomás Liszt, margarin, zsír, só, porcukor, élesztő, tejpor, víz, tojás, dió 3,6 3,0 3,2 3,2 12,9 közepes
TESCO DIÓS BEJGLI 500 439 Ft 878 Ft GY: Ceres Zrt.                        V: TESCO Búzaliszt, diós tésztatöltelék (30%), /cukor, dió (30%), módosított kukorica-keményítő, feltárt búzaliszt, szójaliszt,  fahéj, aroma/, ivóvíz, margarin /növényi zsír, hidrogénezett növényi zsír, növényi olaj,ivóvíz, emulgeálószer (E 472c, E 471), aroma, színezék (béta-karotin)/, morzsa, cukor, teljes tojáslé, kajszibarackíz, élesztő, tojássárgája lé, aromák, vanillincukor (cukor, vanillinkristály), tejpor, étkezési só, tartósítószerek (E 281, E 200), emulgeálószerek (E 481, E 471, E 472a), lisztkezelőszer (E3 00), enzimek, emulgeálószer (szójalecitin). 3,6 3,4 3,0 3,0 12,8 közepes
DIÓS BEJGLI 500 439 Ft 878 Ft GY: Ceres Sütőipari Kft.             V: Tesco Pécs Búzaliszt, diós tésztatöltelék (30%), /cukor, dió (30%), módosított kukorica-keményítő, feltárt búzaliszt, szójaliszt,  fahéj, aroma/, ivóvíz, margarin /növényi zsír, hidrogénezett növényi zsír, növényi olaj, ivóvíz, emulgeálószer (E 472c, E 471), aroma, színezék (béta-karotin)/, morzsa, cukor, teljes tojáslé, kajszibarackíz, élesztő, tojássárgája lé, aromák, vanillincukor (cukor, vanillinkristály), tejpor, étkezési só, tartósítószerek (E 281, E 200), emulgeálószerek (E 481, E 471, E 472a), lisztkezelőszer (E3 00), enzimek, emulgeálószer (szójalecitin). 3,2 3,8 3,0 2,8 12,7 közepes
DIÓS BEJGLI 500 499 Ft 998 Ft GY: Újudvar Bp. Bécsi út 38-44. V: CBA Krisztina tér Összetevők: nincsenek feltüntetve, Csomagolva: 2010.11.18., Fogyasztható: 2010. 12.18.,Tárolás 0-+5o C (ezzel szemben szobahőmérsékleten tárolták) 3,2 3,2 3,2 3,0 12,5 közepes
DIÓS BEJGLI 475 598 Ft 1.259 V: Auchan Liget Búzaliszt, víz, cukor, margarin (részben hidrogénezett és frakcionált növényi olajok és zsírok, víz, só, emulgeálószerek (E 471, E 322), avanyúságot szabályozó: E 330, tartósítószer: E 202, aromák, színezőanyag: E 160a), dió, tejpor, élesztő, tojássárgája lé, mazsola, tojáslé (teljes tojáslé, savanyúságot szabályozó citromsav, tartósítószer (kálium-szorbát)), vaníliás cukor, só, fahéj, lisztjavítószer (búzaliszt, dextróz, só. Lisztjavítószer aszkorbinsav, enzimek)  3,4 3,4 2,6 2,2 11,2 megfelelő
NORBI UPDATE DIÓS BEJGLI na. 514 Ft na. V: A and É KFT. Helyben sütött, csomagolatlan. 2,0 2,2 2,2 1,8 8,1 nem megfelelő
MÁKOS BEJGLI
MÁKOS BEJGLI 500 g 1.600 3.200 GY: Szamos Marcipán Kft.                           V: Árkád Mák (25%), búzaliszt, cukor, kandírozott narancshéj (narancshéj, cukor, gükóz szirup,  étkezési sav: citromsav),  ivóvíz, méz, vaj, sertészsír, tej, tojás, cukorszirup, mazsola, citromhéj, élesztő, aroma (vanilin), só, fahéj, tartósítószer (káliumszorbát) 5,0 4,8 4,0 5,0 18,9 kiváló
MÁKOS BEJGLI 500 g 990 Ft 1.980 GY: BCS Cukrászat Kft.                      V: Pannon Posta Ker. és Szolg. Kft., Örs vezér tér Metro végállomás Liszt, margarin, zsír, só, porcukor, élesztő, tejpor, víz, tojás, mák. 4,8 4,0 4,4 4,0 16,9
MÁKOS BEJGLI 470g 592 Ft 1.260 V: Auchan Liget Búzaliszt, víz, margarin (részben hidrogénezett és frakcionált növényi olajok és zsírok, víz, só, emulgeálószerek (E 471, E 322), savanyúságot szabályozó: E 330, tartósítószer:E 202, aromák, színezőanyag: E 160a), cukor, mák, édesmorzsa, tejpor, élesztő, mazsola, só, narancshéj, fahéj, lisztjavítószer (búzaliszt, dextróz, só. Lisztjavítószer aszkorbinsav, enzimek) 4,8 4,4 3,6 3,6 16,0
MÁKOS BEJGLI 500 g 750 Ft 1.500 GY: INTER SWEET                   V: Fini Mini Pékség, Örs vezér tér Búzaliszt, cukor, mák, víz, zsemlemorzsa, zsír, margarin (növényi olajok, növényi zsírok, keményített növényi zsírok, víz, emulgeálószer /étkezési zsírsavak, mono- és digliceridjei/, konyhasó, tartósítószer /kálium-szorbát/, savanyítószer: borsav, citromsav/, aroma, béta-karotin színezék), vaníliás cukor, élesztő, só, fahéj, citromhéj), Citrom aroma: /víz, száraz glükóz szirup, E1422, citromsav, trinátriumcitrát E472e, E415, természetes aromák, dextrin/. 4,8 4,0 4,0 3,4 15,7
RÉGIMÓDI BEJGLI ASZALTSZILVA-MÁK TÖLTELÉKKEL 500 g 729 Ft 1.458 GY: Kiskunfélegyházi Malom Kft.      V: Auchan Liget Búzaliszt (BL-55), margarin, aszalt szilva (10%), mák(11%), cukor, víz, élesztő, tejpor, tojás, só. 4,3 3,3 4,0 3,8 15,1
PRÉMIUM MÁKOS BEJGLI 500 g 799 Ft 1.598 Sz: Magyarország                       F: Interfood-Europa Kft.                            V: Tesco Máktöltelék (stabilizált mák, finomított kristálycukor, szójaliszt, kukoricakeményítő, duzzasztóliszt, fahéj, természetazonos aroma, antioxidáns (aszkorbinsav), liszt, tej, ivóvíz, margarin (növényi zsírok, ivóvíz, keményített növényi zsírok, növényi olajok, étkezési só (0,1%), emulgeátor: E 322, E 471, tartósítószer: E 202, savanyúságot szabályzó szerek: E 330, aroma, színezék:béta-karotin), sertészsír, mazsola, porcukor, tojássárgája, élesztő, étkezési só, citromolaj. 4,0 4,3 3,8 3,3 15,0
RÉGIMÓDI BEJGLI MÁKTÖLTELÉKKEL 500 g 629 Ft 1.258 GY: Kiskunfélegyházi Malom Kft.                V: Auchan Liget Búzaliszt (BL-55), margarin, mák (16%),  cukor, víz, élesztő, tejpor, tojás, só. 4,4 3,8 3,6 3,2 14,6 közepes
MÁKOS BEJGLI 500 g 499 Ft 998 Ft GY: Újudvar Bp. Bécsi út 38-44. V: CBA, Krisztina tér Összetevők: nincsenek feltüntetve, Csomagolva: 2010.11.22. Fogyasztható: 2010. 12.22. Tárolás 0-+5o C (ezzel szemben szobahőmérsékleten tárolták) 3,6 3,8 3,6 3,0 13,8 közepes
MÁKOS BEJGLI 500 g 439 Ft 878 Ft GY: Ceres Sütőipari Kft.               V: Tesco Pécs Búzaliszt,  ivóvíz, mák (18,4%), cukor, margarin /növényi zsír, hidrogénezett növényi zsír, növényi olajok, ivóvíz, emulgeálószer (E 472c, E 471), aroma, színezék (béta-karotin)/, morzsa,  teljes tojáslé, kajszibarackíz, élesztő, aromák, tojássárgája lé, tejpor, étkezési só, vanillincukor (cukor, vanillinkristály), tartósítószerek (E 281, E 200), emulgeálószerek (E 481, E4 71, E 472e), lisztkezelőszer (E 300), enzimek, emulgeálószer (szójalecitin) 3,5 3,8 3,8 2,8 13,4 közepes
CERES SÜTŐ MÁKOS BEJGLI 500 g 629 Ft 1.258 GY: Ceres Zrt.                            V: Auchan Liget Búzaliszt,  ivóvíz, mák (18,4%), cukor, margarin /finomított növényi olajok, ivóvíz, emulgeálószer (E471), aroma, színezék (béta-karotin)/, morzsa,  teljes tojáslé, kajszibarackíz, élesztő, aromák, tojássárgája lé, tejpor, étkezési só, vanillincukor (cukor, vanillinkristály), tartósítószerek (E 281, E 202), emulgeálószerek (E 481, E 471, E 472a), liszkezelőszer (E 300), enzimek, emulgeálószer (szójalecitin) 3,6 3,6 3,4 3,0 13,4 közepes
NORBI UPDATE MÁKOS BEIGLI na. 514 Ft na. V: A and É KFT. Csomagolatlan. 2,8 3,8 3,5 3,0 13,0 közepes
1 A 0-5 közötti vizsgálói pontszámok átlaga; 2 Az összpontszámban az értékek a súlyozó faktorral (s) szorozva szerepelnek; 3 Minősítés: 17,5-20,0=kiváló, 15,0-17,4=jó, 12,5-14,9=közepes, 10,0-12,4=még megfelelő, 0,0-9,9=nem megfelelő; na.=nincs adat

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez