Nagyobb reklámot kaphatnak az egészségtelen élelmiszerek | ||
---|---|---|
... l minimum 1,5 százalékos – maximum 2,8 százalékos sótartalommal kell rendelkeznie. „A felső érték a ... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/jan12/label.html | ||
Lesz-e változás az óvodai étkeztetésben? | ||
Előkészítés alatt áll az a rendelet, ami új alapokra helyezné az itthoni közétkeztetést. Az eddigi szabályozás csupán korcsoportonkénti ajánlásokat tartalmaz azzal kapcsolatban, hogy milyen életkorban, mennyi tápanyagot kellene, hogy tartalmazzon egy óvodai vagy iskolai étkezés. Az új rendelet nem csak ajánl - elő is fog írni. /inet/kosar/hu/cikkek/2011/marcius/ovi.html | ||
Vigyázzunk a nátriumos ásványvizekkel | ||
Egy ember évente közel 1000 liter folyadékot iszik meg, a nyári melegben pedig hajlamosak vagyunk több palack ásványvizet is meginni. Nem mindegy azonban miből mennyit iszunk: az alábbi cikkből kiderül, mi a különbség a forrásvíz, és az ásványvíz között és, hogy melyik fajtát érdemes rendszeresen fogyasztani. /inet/kosar/hu/cikkek/2011/may/min_water.html | ||
Milyen a jó húsvéti sonka? | ||
... árt, ha tudjuk, hogy sonkák esetén előírás van a sótartalomra (maximum 7 százalék) és a szalonna va... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/apr12/husveti_sonka.html | ||
Mosószerek vizsgálata – sót kapunk helyette? | ||
... 4-féle terméknél mért 50%-os, vagy azt meghaladó sótartalom mennyiséget, amely nem szolgálja a vásá... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/januar0/mososzerek.html | ||
Tanácsok kánikula idejére | ||
... tkezik. Verejtékezéssel átlagosan 0,15 - 0,20%-os sótartalom veszteséggel számolhat. Ebben az esetbe... /inet/kosar/hu/cikkek/2014/julius_14/kanikulai_tanacsok.html | ||
A sófogyasztás veszélyeire figyelmeztet a WHO | ||
Március 10-16 a só hete, a fogyasztóvédelmi és egészségügyi szervezetek ezt a pár napot arra használják, hogy figyelmeztessenek: a fejlett országok lakossága túl sok sót fogyaszt, ráadásul a sótartalom jelentős részét tudta nélkül, feldolgozott élelmiszerekkel viszi be a szervezetébe. A „Switch the Salt” kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a sófogyasztás veszélyeire. /inet/kosar/hu/cikkek/2014/marcius_14/a_so_hete.html | ||
Kevesebb sót enne? – Segítünk! | ||
... résztvevők értékelése javult, sőt, alig érezték a sótartalom-különbséget a standard és a kísérleti l... ... es eredmény, hogy a résztvevők ugyan érzékelték a sótartalom különbséget az átlagos és a sima csökke... /inet/kosar/hu/cikkek/2014/november_14/kevesebb_so.html | ||
Agyonsózott sajtok | ||
... kapható sajtok közül 394 termékre határoztak meg sótartalom-csökkentési célt. A friss felmérés szer... /inet/kosar/hu/cikkek/2014/augusztus_14/sotartalom_felmeres.html | ||
Valóban veszélyes? - A sóháború folytatódik | ||
Élelmiszer Sótartalom Fehér kenyér, péksütemények 1,4-2,6 g/100g Lágy és ... /inet/kosar/hu/cikkek/2015/aprilis_15/kevesebb_so.html | ||
|