Szigorítások a GMO-mentesség ügyében | ||
---|---|---|
... szágból első alkalommal hoz be kukorica, szója és repce vetőmagot, annak 5 napon belül ezt írásban k... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/marc12/gmo_rendelet.html | ||
Átalakulás előtt a bioüzemanyagok piaca | ||
A környezetbarát közlekedés terjedésével együtt járó megnövekedett bioüzemanyag-előállítás egyesek szerint több kárt okoz, mint hasznot. Kell-e továbbra is támogatni a bioüzemanyagok növényekből történő előállítását? /inet/kosar/hu/cikkek/2011/okt12/bio.html | ||
Bioüzemanyagok - inkább hulladékból | ||
... aximalizálják az élelmiszernövényekből, például a repceolajból vagy pálmaolajból előállítandó üzeman... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/november13/biouzemanyagok.html | ||
Melyik étkezési olajat válasszuk? | ||
... gyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, a repceolajok egyszeresen és többszörösen telítetlen... ... ldimogyoró olaj, valamint a magas olajsavtartalmú repce- és napraforgóolajok ezért stabilabbak, és t... ... öbbszörösen telítetlen) (Canola) Repce Egyszeresen telítetlen (és 30% többszörö... /inet/kosar/hu/cikkek/2014/marcius_14/melyik_olajat_valasszuk.html | ||
GMO-gabona – aggódnak a környezetvédők | ||
Az Európai Parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely felhatalmazza a tagállamokat arra, hogy maguk döntsenek a génmódosított gabona termesztésének engedélyezéséről. Egyes környezetvédő csoportok attól tartanak, a GMO-k potenciális engedélyezése gondot okozhat azoknak a gazdáknak is, akik szeretnék GMO-mentesen folytatni a növénytermesztést. /inet/kosar/hu/cikkek/2014/january_2015/gmo.html | ||
Egészségünk őre - a méz | ||
A méz természetes anyag, amelyet édes ízéért, energiaadó tulajdonságáért és az egészségre gyakorolt kedvező hatásaiért fogyasztunk. A mézet évezredek óta használják a hagyományos gyógyászatban, baktériumellenes, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai miatt. Cikkünkben elmondjuk, hogyan készül a méz és bemutatjuk egészségünkre gyakorolt hatásával kapcsolatos vizsgálatok eredményeit. /inet/kosar/hu/cikkek/2014/december_14/mez.html | ||
A zsíroktól hízunk? Miben érdemes sütni? | ||
... len zsírsavak forrásai közé tartozik az oliva- és repceolaj, a mogyoró, az avokádó és a mandula. Töb... /inet/kosar/hu/cikkek/2015/sept-15/mindent-a-zsirokr-l.html | ||
A sztívia sem csodaszer! | ||
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) élelmiszer szakmai napját az Élelmiszeripari Dolgozók Szakszervezetének emeleti dísztermében tartotta, ahol a szakemberek sorra vették a terület kihívásait, problémáit, lehetőségeit, s főként azokat a kérdéseket, amelyek a jelenkori szabályozást érintik. /inet/kosar/hu/cikkek/2011/majus13/szakmai_nap0.html | ||
|