Ízelítő az Egészséges Táplálkozás mellékletből | ||
---|---|---|
... lakulásához vezető út egyik mérföldköve a túlzott sófogyasztás. Fontos tudnivalók és tippek a só-bev... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/marcius/elelm_ajanlo.html | ||
Sótlanok leszünk-e a jövőben? | ||
... r átlagfogyasztásról – ami 7,5 g naponta – a napi sófogyasztást 4,6 g-ra csökkentenénk, akkor ez jel... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/marcius/salt.html | ||
Lesz-e változás az óvodai étkeztetésben? | ||
... lót is, ami tovább növelheti a gyerekek cukor- és sófogyasztását.
Persze az új rendelet nem pótol... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/marcius/ovi.html | ||
Rákkeltő a kóla? | ||
... kéken való feltüntetésén. A szervezet az amerikai sófogyasztás csökkentése mellett is kampányol.
... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/februar/cola.html | ||
Kevesebb só, alacsonyabb vérnyomás | ||
... és amerikai táplálkozáskutatók kiemelték, hogy a sófogyasztás 10 százalékos csökkentése esetén a né... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/may12/salt.html | ||
A sófogyasztás veszélyeire figyelmeztet a WHO | ||
Március 10-16 a só hete, a fogyasztóvédelmi és egészségügyi szervezetek ezt a pár napot arra használják, hogy figyelmeztessenek: a fejlett országok lakossága túl sok sót fogyaszt, ráadásul a sótartalom jelentős részét tudta nélkül, feldolgozott élelmiszerekkel viszi be a szervezetébe. A „Switch the Salt” kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a sófogyasztás veszélyeire. /inet/kosar/hu/cikkek/2014/marcius_14/a_so_hete.html | ||
Kevesebb sót enne? – Segítünk! | ||
... ás fontosságát emeli, hogy az európai átlagpolgár sófogyasztása meghaladja a javasolt mennyiséget, m... ... nt) só-érzékelők otthoni használata megkönnyíti a sófogyasztás csökkentését. Ezek az eszközök úgy mű... /inet/kosar/hu/cikkek/2014/november_14/kevesebb_so.html | ||
Valóban veszélyes? - A sóháború folytatódik | ||
... ockázatnak teszi ki magát, hiszen az átlagos napi sófogyasztás mintegy 3 500 mg naponta. De valóban ...
A szkeptikusok egyik érve az, hogy a sófogyasztás vérnyomáscsökkentő hatása nem mutatható ki ponto...
A sófogyasztásra vonatkozó egyik első, jelentős nemzetközi tanulmányt Lillian Gleiberman, a Michig... /inet/kosar/hu/cikkek/2015/aprilis_15/kevesebb_so.html | ||
Jogszabálytervezet a közétkeztetésről | ||
Az OÉTI vizsgálatai kimutatták, hogy az óvodai és az iskolai közétkeztetés sem minőségében, sem mennyiségében nem felel meg az egészséges táplálkozás irányelveinek. A közétkeztetés átalakításának első lépése az élelmiszerekre, étrendekre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi jogi szabályozás megteremtése. Elkészült az ezzel kapcsolatos jogszabálytervezet, amely az alkalmazható étrend táplálkozás-egészségügyi előírásait tartalmazza. /inet/kosar/hu/cikkek/2011/aprilis13/kozetkeztetes.html | ||
|