Keresés a tartalomban:

Keresés

Keresés a magazin oldalain
Kereső szavak*
 
Keres

Találatok száma: 7
Sok a panasz a gázszolgáltatókra
A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségéhez 9 hónap alatt, 112 gázszolgáltatókkal kapcsolatos panasz érkezett. A már lezárt ügyek közül 10-ből 6 esetben a fogyasztónak volt igaza. A felügyelőségvezető azt tanácsolja, legyünk nagyon körültekintőek az ellenőrzéskor. A hatóság 2012-ben csaknem 1,6 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a gázszolgáltatókra a feltárt jogsértések miatt.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/jan13/gaz.html
 
Kötelező gázkészülék felülvizsgálat
A meglévő gázkészülékeket és csatlakozó vezetékeket fokozatosan, de legkésőbb 2016 végéig műszaki-biztonsági szempontból felül kell vizsgálni, és azt követően a készülékeknél ötévente, a csatlakozó vezetékeknél pedig tízévente kell a felülvizsgálatot megismételni - az ezt előíró nemzetgazdasági miniszteri rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/july12/gaz.html
 
Egységes mértékegység az energiaszámlákon
A jövőben nem csak a villanyszámlán szerepel majd a fogyasztás kWh-ban, hanem a gázszámlákon is. A 2014 októberében életbe lépő új uniós szabályozás hatására könnyebben össze lehet majd hasonlítani a gáz- és áramfogyasztást.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/june12/kwh.html
 
Januárban indul az „okosmérés” projekt
A főváros meghatározó közműszolgáltatói, az ELMŰ Hálózati Kft., a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft., a FŐTÁV Zrt. és a Fővárosi Vízművek Zrt. egymással együttműködve közösen elindították az EU direktívák, a MEH elvárásai és a hatályos jogszabályok által előirányzott, közös, okos mérés mintaprojektjüket.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/july12/pilot.html
 
Gázórák ellenőrzése
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a közelmúltban ellenőrzést tartott a gázmérők hitelesítési cseréjével kapcsolatban. A fő cél az volt, hogy eleget tesznek-e a földgázelosztók a gázmérők hitelesítési cseréjére vonatkozó kötelezettségüknek, illetve az ezzel kapcsolatos értesítési kötelezettségüknek, továbbá, hogy a vizsgált mérők között milyen arányban találhatók lejárt hitelesítésű mérőórák.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/februar14/gazorak_ellenorzese.html
 
Fontos tudnivalók a gázóráról
A gázóra az egyik leggyakrabban használt mérőműszer, hiszen az országban többszázezer háztartás gázfogyasztását méri, a gázóra által mutatott fogyasztás alapján fizetjük a számlát. Íme néhány fontos információ, melyeket a gáz fogyasztásmérővel kapcsolatban tudnunk kell.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/szeptember13/gazora.html
 
Energiaszolgáltatás – jogellenes kikapcsolások
A vonatkozó törvények szigorú szabályokat fogalmaznak meg az energiaszolgáltatás kikapcsolásának feltételeként, amit ha a szolgáltató megszeg, bírsággal sújtható, a fogyasztó pedig kötbérre tarthat igényt!
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/jan13/energiaszolg.html
 

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez