Milyen a jó húsvéti sonka? | ||
---|---|---|
... yúttal meggátolja a hús elszíneződését, illetve a kolbászmérgezésekért felelős Clostridium botulinum... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/apr12/husveti_sonka.html | ||
A szarvasgomba pesto és a humusz okozta a mérgezést | ||
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint a júniusi botulizmus megbetegedések előidézésében érintett termékeket a vizsgált egri kistermelő állította elő. Az illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 60 nappal meghosszabbította az élelmiszerbiztonsági vizsgálatot, így augusztus végére várható eredmény. /inet/kosar/hu/cikkek/2014/julius_14/mergezo_pesto.html | ||
Botulizmus gyanú egy magyar pesto-nál! | ||
Alapos a gyanú, hogy Keksz Zsolt egri kistermelő készítményeitől betegedtek meg botulizmusban négyen is, földrajzilag különböző helyszíneken, ezért a NÉBIH elővigyázatosságból arra kéri a lakosságot, hogy a hivatal vizsgálatainak lezárásáig ne fogyasszanak e termékekből. A botulizmus a köznyelvben kolbászmérgezésnek ismert, legsúlyosabb élelmiszermérgezés, amely halállal is végződhet. /inet/kosar/hu/cikkek/2014/junius_14/botulizmus_fertozes.html | ||
Húsvéti körkép - minden a sonkáról | ||
... yúttal meggátolja a hús elszíneződését, illetve a kolbászmérgezésekért felelős Clostridium botulinum... /inet/kosar/hu/cikkek/2015/marcius_15/husveti_sonka.html | ||
|