Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

eBay-es csalót lepleztek le a hatóságok

Címkék: hamis termék csalás aukciós portál hamisítvány
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a brit férfit, aki mintegy 12 ezer darab hamisított ruházati cikket kínált megvásárlásra az eBay felületén. Az elítélt azzal védekezett, nem tudta, hogy árukészlete hamisítvány.
A brit portál értesülései szerint 12 hónap – 24 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki a brit bíróság arra a férfira, aki hamis ruházati termékekkel kereskedett az eBay felületén. A bíró a szabadságvesztés mellett 300 óra közérdekű munka elvégzésére és a több mint 3700 font összegű perköltség megtérítésére kötelezte a férfit.
 
Az elítélt mintegy 12 ezer darab hamis ruházati terméket hirdetett meg az aukciós portálon, köztük pólókat, sapkákat és melegítőket. A hamisítványok összértéke eléri a 74 ezer fontot. A bíróságon elhangzottak szerint a meghirdetett termékeknek 10-15 százalékát adta el a férfi. Az ügyész szerint nem tudni pontosan, hogy a feltöltött termékek közül mennyi volt hamisítvány, ám a házkutatás során a férfi által bérelt raktárban talált több mint 2300 cikk közül mintegy 160 darab volt csak eredeti.
 
A bíróságon a kereskedő azzal védekezett, hogy bár elismeri, néhány árucikke gyenge minőségű volt, nem tudta, hogy hamisítványok. Az ügyész szerint a férfinak elegendő oka volt rá, hogy a termékek eredetiségében kételkedjen, hiszen a cikkekhez gyanúsan alacsony beszerzési áron jutott hozzá, ráadásul azokat egy furgon rakteréből vásárolta egy olyan személytől, aki nem adta meg az elérhetőségét.
 
Forrás: Hamisítás Elleni Nemzeti Testület

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez