Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Óvatosan fogyjon az Acai Berryvel

2011. március 2.
Címkék: fogyasztószer internetes csalás internetes kereskedő onlne rendelés
A tavaszi megújulás idején az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület arra figyelmezteti a fogyni vágyókat, hogy a különféle, Acai Berry elnevezésű fogyasztószereket és táplálék-kiegészítőket árusító vállalkozásokkal szemben legyenek rendkívül óvatosak, hiszen azok esetenként nem az Önök, hanem a tárcájuk fogyasztását tartják szem előtt.
„A világ leghatásosabb fogyasztószere” olvasható több weboldalon is az Acai Berry (Acai bogyó) leírása. Az acai bogyó Közép- és Dél Amerikában termő, vöröses színű gyümölcs, amely pálmafafajtán terem. A bogyók közvetlen súlycsökkentő hatása kérdéses, ám egy dolog bizonyos: amennyiben az Acai Berry készítményeket csaló kereskedőtől vásárolják, a pénztárcájukra erőteljes fogyasztó hatással lehetnek.
 
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülethez forduló fogyasztók több esetről is beszámoltak, amely során „15 napos ingyenes kipróbálásra” megrendeltek termékeket az interneten keresztül és ezért mindössze 5 fontot (kb. 1500 forintot) kellet fizetniük a postaköltségre. A megrendelt termékek kiszállítását követően azonban – noha a további, rendszeres rendelést írásban visszamondták – a fogyasztók észrevették, hogy 85 fontnyi (kb. 25500 forint) összeg levonásra került a bankszámlájukról. A fogyasztók panaszbejelentéseire a csalók már nem is reagálnak.
 
A brit Trading Standards Institute értesülései szerint fogyasztói panaszok tömegét jelentették az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Franciaországból, Spanyolországból és Németországból az Acai Berry termékekkel kapcsolatos csalásokat illetően. A csalók általában több cégnév alatt futnak, székhelyükként pedig egy Egyesült Királyságbeli címet tűntetnek fel, a gyanú szerint azonban a csalók az EU-n kívül, Távol-Keleten működnek.
 
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, a magyar panaszok növekvő számára tekintettel, fokozott óvatosságra int. Érdemes alaposan megvizsgálni az internetes kereskedők hátterét, mielőtt kiadnánk személyes és bankszámla adatainkat és online rendelnénk termékeket. Ha azonban mégis megtörténik a baj, mindenképpen forduljunk rendőrséghez.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez