Keresés a tartalomban:
Elektronika

Csalás, hamisítás – kínai weboldalak a listavezetők

2011. március 2.
Címkék: jogsértő weboldal kalózfájl hamisítvány digitális tartalom hamis termék online rendelés online vásárlás
Kína két leglátogatottabb weboldala, a Baidu keresőmodul és a kiskereskedelmi portál Taobao szerepel azon súlyos jogsértésekben közreműködő fizikai és online piacterek között, amelyek listáját most hozta nyilvánosságra az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselőjének Hivatala, a USTR.
A Notorious Markets List néven közölt fizikai és digitális piacok listáján több mint harminc jogsértő weboldal és helyszín szerepel, köztük olyanok, mint a svéd The Pirate Bay, a kanadai IsoHunt, az ukrán Demonoid vagy az orosz vKontakte oldalak, a pekingi Silk Street Market vagy a mexikói Tepito. A USTR szerint az online felületek széles körben tesznek elérhetővé jogvédelem alatt álló digitális tartalmakat, míg a fizikai nyílt piacok jelentős mennyiségű hamis és kalóz terméket árusítanak.
 
A Hivatal szerint a lista közlésének célja, hogy rávilágítson a jogsértések gyakoriságára, felhívja a figyelmet a probléma nemzetközi elterjedtségére, határozottabb fellépésre és jogvédelemre ösztönözze az Egyesült Államok kereskedelmi partnereit.
 
A notórius jogsértőket listázó jelentésben kiemelt hangsúllyal szerepel Kína két leglátogatottabb weboldala, a Baidu keresőmodul és az e-kereskedelmi felület, a Taobao. A jogvédők szerint a Baidu ékes példája annak, hogy a keresőfelületek hogyan fonódhatnak össze a kalózkodással. A keresőmodul a USTR szerint minden korlátozás nélkül jeleníti meg a keresési találatok között az illegális letöltési lehetőségekre mutató linkeket, találati rendszerével megkönnyítve az internetezők számára a kalózfájlokhoz való hozzáférést. Az ázsiai ország legismertebb online üzlete, a Taobao az oldalon keresztül értékesített hamisítványok jelentős aránya miatt került be a listára. A Hivatal elismeri, hogy a weboldal üzemeltetői jelentős erőfeszítéseket tesznek a hamis termékek eltávolítása érdekében, ám a komoly eredmények eléréséhez további, jelentős fellépésre lenne szükség.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez