Keresés a tartalomban:
Jog

Praktikus tanács a Malév károsultjainak

2012. február 16.
Címkék: Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Malév Zrt nemzeti légitársaság károsult jegyár tartozás igénybejelentés Krajcsik Szilvia Fővárosi Bíróság
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület jogásza, Krajcsik Szilvia a Malév honlapján megjelent tegnapi tájékoztatásra reflektálva praktikus tanáccsal szolgál az immár felszámolás alatt álló nemzeti légitársaság károsultjai számára. A lényeg: már most ajánlatos kapcsolatba lépni a felszámolóval!
A Malév honlapjának tájékoztatása szerint „2012. február 14-én a Fővárosi Törvényszék végzésével megállapította a Malév Zrt. fizetésképtelenségét és elrendelte a Társaság felszámolását. A bíróság a Malév Zrt. felszámolójául a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft-t jelölte ki, egyben 90 nappal meghosszabbította a Társaságot megillető rendkívüli moratóriumot. A végzés a meghozatala napján lépett hatályba.
 
Mindazok, akik a Malév Zrt-vel szemben követeléseket kívánnak érvényesíteni e végzés közzétételétől számított 40 napon belül kell, hogy bejelentsék igényüket a felszámolónak. A 40. nap után de 180 napon belül bejelentett igények még nyilvántartásba kerülnek, de ezen tételek csak az egyéb tartozások kiegyenlítése után nyerhetnek kielégítést, amennyiben van még rá vagyoni fedezet. A szabályszerű igénybejelentést a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. (1071 Budapest, Damjanich u. 11-15.) nevére és címére kell eljuttatni a követelés pontos megnevezésével és a követelt összeg 1%-ának – de minimum 5000 maximum 200 000 Ft – befizetését igazoló dokumentummal együtt.
 
A befizetést a Fővárosi Bíróság Gazdasági Hivatalánál kezelt elkülönített számlára ( számlaszám: 10032000-01483013-24000004) kell eszközölni. A felszámolási eljárásban csak és kizárólag azon igények kerülnek nyilvántartásba, amelyeket a fent említett határidőn belül, a megadott formában, az adott díjtételek befizetése mellett nyújtottak be.”
 
Krajcsik Szilvia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) jogásza azonban figyelmeztet: „tekintettel arra, hogy nem ismert, hogy a társaság vagyona a felszámolási eljárás során elegendő lesz-e minden követelés kielégítésére, ezért a befizetés előtt ajánlatos kapcsolatba lépni a felszámolóval!” A telefonszáma: +36 (1) 321-0116. A kapcsolód e-mail pedig a következő: felszkht@enternet.hu.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez