Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Ál-webportálokon hirdetnek ál-gyógyszereket

2011. április 26.
Címkék: gyógyszer csaló weboldal fogyasztószer
Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Felügyelet eljárást indított tíz web-portál üzemeltetője ellen, csalás miatt. Kiderült: úgy reklámoztak ál-készítményeket, hogy a portál nem is létezett.
Mint kiderült a portálok egészségügyi tárgyú független hír-szolgáltatóként jelentek meg a neten s többek között bizonyos fogyasztó-tabletták erényeiről számoltak be. Egymás követték a lelkendező beszámolók a tabletták hatásáról – többek között a portál állítólagos riporterei is írtak arról, mennyit fogytak a készítmények segítségével. Amint azonban a hatósági vizsgálatok kiderítették, a „hír-portál” pusztán a vitatott termék reklámját szolgálta. Arról nem folytattak semmiféle vizsgálatot és a portálnál nem is dolgoztak újságírók. Ezzel szemben a vállalkozások mintegy 10 millió dollárt fizettek a reklámért. A portálokat betiltották.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez