Keresés a tartalomban:

Keresés

Keresés a magazin oldalain
Kereső szavak*
 
Keres

Találatok száma: 5
"Lámpával" jelöli a tápértékeket a Tesco
A Tesco bejelentette, hogy a könnyen értelmezhető, úgy nevezett közlekedési lámpa rendszert alkalmazza majd sajátmárkás termékei esetében a tápanyag-összetétel feltüntetésére.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/szept12/tesco.html
 
Benzol a heringkonzervekben
A sprotni halkonzervek után füstölt halhúst és halászati termékeket vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A kiemelt ellenőrzés a Magyarországon forgalomba hozott, füstöléssel készült haltermékeket érintette. A NÉBIH laboratóriumában összesen 36 tételt vizsgáltak a szakemberek. Végül négy füstölt hering halkonzerv tételt kellett kivonni a kereskedelmi forgalomból határérték feletti benzolszármazék (PAH) tartalom miatt.
/inet/kosar/hu/cikkek/2014/junius_14/hering_konzervek.html
 
Tavaszi élelmiszerbiztonsági ellenőrzések
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) koordinálásával idén is lezajlott az országos tavaszi szezonális ellenőrzés-sorozat. Az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek szűk egy hónap alatt több mint 3 800 ellenőrzést végeztek, 69 alkalommal figyelmeztetést és mintegy 150 esetben bírságot szabtak ki mintegy 16 millió forint értékben.
/inet/kosar/hu/cikkek/2015/aprilis_15/tavaszi_elelmiszerellenorzesek.html
 
Az adaginformációk az élelmiszercímkéken
Az Európai Élelmiszer Információs Bizottság (EUFIC) felmérést készített az élelmiszercímkéken található adaginformációk fogyasztói felhasználásáról, amelyben több mint 13000, 18-65 éves, 6 különböző európai országban, nevezetesen, Németországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Franciaországban, Lengyelországban és Svédországban élő fogyasztót kérdeztek.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/majus13/adag_informacio.html
 
Homokkal szennyezett szójadara
Vizsgálatot indítottak a hatóságok amiatt, hogy importból származó, homokkal szennyezett szójadara jelent meg a hazai piacon. Egyes felhasználói jelzések szerint a kifogásolható szójadaratételek 5-20 százalékban tartalmaznak homokot, és nem csak az állatállományok súlygyarapodását fékezik, hanem tönkreteszik a takarmánykeverő berendezéseket is.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/junius13/szoja_szennyezes.html
 

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez