Nagyobb reklámot kaphatnak az egészségtelen élelmiszerek | ||
---|---|---|
Az élelmiszergyártók már ma is számtalan eszközt használnak, hogy megjelenítsék tápanyag-összetételüket a csomagolásokon. Az Európai Parlament a napokban szavazott arról a rendelkezésről, amely – egyszerűen fogalmazva – versenyelőnyhöz juttatná az egészségtelen élelmiszereket. /inet/kosar/hu/cikkek/2011/jan12/label.html | ||
Sótlanok leszünk-e a jövőben? | ||
... s Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) kampányol a sócsökkentésért.
Ha egészségesen étkeznénk, akk... Tippek a sócsökkentéshez: /inet/kosar/hu/cikkek/2011/marcius/salt.html | ||
Valóban veszélyes? - A sóháború folytatódik | ||
A sófogyasztás szív- és érrendszeri betegségekben játszott szerepe az egyik legforróbb és legvitatottabb téma a világon. Miközben az amerikai kormány újra és újra módosítja az ajánlott napi sóbevitelt, a kutatóorvosok arra hívják fel a figyelmet, hogy a sófogyasztással kapcsolatos aggodalmak eltúlzottak. /inet/kosar/hu/cikkek/2015/aprilis_15/kevesebb_so.html | ||
Kínai étterem szindróma? | ||
Az interneten szinte minden napra jut egy baljós hír, de egy cáfolat is – például – adalékanyag, ízfokozó ügyben. A blog-bejegyzések szerzői - a nem feltétlenül megalapozott szakmai véleményekre hagyatkozó újságírók - olykor durva általánosításokra ragadtatják magukat, mint például:„…egy új betegség is megjelent, mégpedig a kínai étterem-szindróma.” A szerző szerint a nátrium-glutamát mértéktelen alkalmazása minden baj okozója. De mi az igazság? – erről kérdeztük Dömölki Líviát, az OFE élelmiszer szakértőjét. /inet/kosar/hu/cikkek/2011/aprilis13/kinai_natrium_glutamat.html | ||
|