Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Megkezdődött a listázás

2011. március 8.
Címkék: vállalkozás pozitív lista
Elindult a fogyasztóvédelmi hatóság új szolgáltatása, a szabályosan működő vállalkozásokat bemutató pozitív lista.
A listán azok a vállalkozások szerepelnek, amelyek három országos vizsgálaton is hiba nélkül átmentek, illetve a megelőző egy évben nem alkalmaztak velük szemben szankciót, és nem volt megalapozott panasz ellenük.
 
Fülöp Zsuzsa, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője hangsúlyozta: első körben azok a vállalkozások kerültek a listára, amelyeket az árfeltüntetés és árfelszámítással kapcsolatos témavizsgálaton ellenőriztek.
 
A pozitív listára vételükről a vállalkozások hatósági okmányt is kapnak, s azt az üzletben, vendéglőben kifüggeszthetik. Az igazolást elnyerő vállalkozás vállalja az esetleges utóellenőrzést, és amennyiben egy utó- vagy újbóli ellenőrzés során a hatóság jogsértést tár fel, az üzletben kifüggesztett dokumentumot el kell távolítani, és lekerül a hatóság pozitív listájáról. A vállalkozásoknak azonban tudomásul kell venniük, hogy panasz esetén az ellenük érkezett bejelentést soron kívül vizsgálja a hatóság.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez