Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Visszajár az elmaradt út ára

Visszajár a pénz a meghiúsult egyiptomi utazásokért, miután az utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolta Egyiptomot a Külügyminisztérium - közölte az Országos Fogyasztóvédelemi Egyesület (OFE).
Az OFE-hoz számtalan egyiptomi utazásra befizetett fogyasztó fordult, hogy tájékozódjon jogairól. A fogyasztóvédelmi civil szervezet közlése szerint az utazási szerződésekről szóló kormányrendelet alapján ilyen esetben helyettesítő szolgáltatást - tehát későbbi utazási időpontot, vagy másik úti célra szóló utazást - kell felajánlani azoknak, akik már kifizették az egyiptomi utazásukat. Amennyiben a helyettesítő szolgáltatás az eredetinél alacsonyabb értékű, az utazásszervező köteles a díjkülönbözetet az utasnak megtéríteni. Ha azonban a fogyasztó nem tudja, vagy nem akarja a helyettesítő szolgáltatást elfogadni, a fogyasztó jogkövetkezmény nélkül elállhat a szerződéstől, az utazás díja pedig visszajár - közölte az OFE.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője is azt mondta korábban, hogy akik már befizették egyiptomi útjukat - több száz ilyen utas van - vagy elfogadják az utazási irodák által felajánlott másik úti célt, vagy visszakérhetik a befizetett összeget.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez